Dodik: Oni iz opozicije koji razgovaraju sa Šmitom, uvažavaju nestanak Srpske

0
1219

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa gnušanjem je odbacio tvrdnje njemačkog diplomate Kristijana Šmita da ga je navodno pozvao na svoje imanje, ističući da je u pitanju najobičnija izmišljotina čovjeka koji je očigledno frustriran činjenicom da nema gotovo nikakav legitimitet.

Ukoliko se, ipak, Šmitu počelo pričinjavati nešto iz prethodnog života, istakao je Dodik, to samo pokazuje u kakvom sukobu sa realnošću on živi, što je opet samo njegov problem.

Na pitanje Srne da prokometariše izjavu Šmita da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost, Dodik je istakao da mu je drago da je osim ovih halucinacija Šmit danas otvoreno saopštio da je njegov jedini i pravi cilj rušenje Dejtonskog sporazuma i dejtonske strukture, odnosno Ustava BiH.

“Sada je potpuno jasno da su Milorad Dodik i SNSD glavna meta Šmita, njegovih šefova, ali i saveznika i izvođača kako iz Sarajeva, tako i iz Banjaluke zbog toga što se beskompromisno borimo upravo za dejtonsku strukturu BiH, za Ustav BiH i za autonomiju koja Republici Srpskoj po Ustavu pripada”, naglasio je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Dodik je poručio da građani Reublike Srpske ovo moraju jasno prepoznati i znati da oni iz opozicije koji primaju i razgovaraju sa Šmitom navodno uvažavajući realnost, uvažavaju njegovu agendu rušenja dejtonske strukture BiH odnosno nestanka Republike Srpske.