ODRŽAN SASTANAK OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

0
452

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije sve mjere koje su na snazi će se sprovoditi do 22. februara.

Danas je zasjedao Opštinski štab za vanredne situacije na području opštine Teslić koji je analizirao trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji ove opštine, te sprovođenje svih propisanih mjera.

U skladu sa Planom vakcinacije protiv virusa korona, koji je usvojila Vlada Republike Srpske, planirano je formiranje odbora/timova na nivou svih jedinica lokalne samouprave koji će sarađivati sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, odnosno njegovim pripadajućim regionalnim centrima u oblasti planiranja, realizacije i nadzora nad sprovođenjem procesa vakcinacije protiv virusa korona.

Sve jedinice lokalne samouprave dužne su u okviru postojećeg Кriznog štaba za vanredne situacije imenovati kontakt osobu za komunikaciju sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske. S tim u vezi Imenovana kontakt osoba ispred Opštinskog štaba za vanredne situacije na području opštine Teslić je dr Stojan Smiljanić.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nadzor nad sprovođenjem mjera sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, Republička uprava za inspekcijske poslove putem nadležnih inspektora i inspektora u sastavu jedinica lokalne samouprave i Komunalna policija.

Do sada je sa područja opštine Teslić evidentirano 950 slučaja pozitivna na virus korona. Od ovog broja 876 lica je oporavljeno, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 32 lica. 57 lica iz Teslića je preminulo od virusa korona.

Izvor: Opština Teslić