Snijeg usporio saobraćaj u pojedinim dijelovima BiH

0
1761

Snijeg koji pada u većem dijelu BiH izazvao je probleme u saobraćaju, a automobili se kreću otežano, pišu Nezavisne.

Čitaoci nam javljaju da je na putu Banjaluka – Teslić došlo do zastoja u saobraćaju zbog snijega.

Na Kupresu je takođe saobraćaj otežan, a na fotografijama koje nam šalju čitaoci vidi se da na ulicama ima dosta ugaženog snijega.

I u drugim opštima i gradovima saobraćaj se ovog popodneva odvija otežano.

Prema podacima Auto-moto saveza RS, od 18.15 zbog novih snježnih padavina za teretna vozila zabranjen je saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica – Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled.

Otežano zbog snijega se saobraća i na području Vlasenice, Romanije (Sarajevo – Rogatica), Rogoja (Trnovo – Foča), Čemernog (Gacko – Tjentište), te preko Kneževa (Karanovac – Turbe – Travnik). Na nabrojanim putnim pravcima obavezna je upotreba zimske opreme, a za teretna vozila s prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica – Podgradci – Gradiška.

Na dijelu puta R-459, Ugljevik – Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

U FBiH zbog novih snježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Konjic – Tarčin, Cazin – Skokovi – Velika Kladuša, Ripač – Gorjevac i Ključ – Bosanski Petrovac.

Otežano zbog snijega saobraća se i na ostalim dionicama u višim predjelima, a posebno dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima gdje duva jak vjetar koji formira snježne nanose.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na prelazu Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je prelazak granice u vremenu od sedam do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

(IZVOR: Nezavisne)