Odbornici SNSD-a iz Teslića i članstvo stranke traže smjenu Dragana Bogdanića

0
1540

Članstvo SNSD-a u Tesliću uputilo je inicijativu predsjedniku stranke Miloradu Dodiku i potpredsjednici Željki Cvijanović da raspusti Opštinski odbor SNSD-a u Tesliću i smjeni predsjednika OO SNSD Teslić Dragana Bogdanića.

U pismu koji je u posjedu portala Gerila.info, nezadovoljni članovi ove stranke pišu da postoji jedan jasan razlog za neuspjehe na izborima i da se taj razlog zove Dragan Bogdanić.

“Od trenutka preuzimanja rukovođenja Opštinskom odborom pa do danas Bogdanić se bavio malo čime osim zloupotrebom položaja predsjednika stranke, poslanika, ministra, a sada poslanika na BH nivou, u svrhu ličnog bogaćenja, promovisanja svojih ličnih poslušnika i kažnjavanja, kroz pritisak institucija sistema, bilo koga ko se usprotivio njegovim akcijama”, navodi se u pomenutoj inicijativi koja je poslata rukovodiocima stranke.

Prema riječima autora Inicijative, sve navedene aktivnosti Bogdanić je sprovodio grubo zoupotrebljavajući ime Milorada Dodika, Željke Cvijanović, drugih funkcionera, funkcionera policije, sina predsjednika Dodika, drugih uticajnih ljudi bliskih predsjedniku i tako dalje. Na taj način je u proteklih gotovo osam godina milionima uvećao svoj kapital, a iz stranke na razne načine otjerao čitav niz mladih i vrijednih ljudi, a Teslićane u ogromnoj većini okrenuo protiv sebe i takve politike koju je vodio.

“Na taj način je u proteklih gotovo osam godina milionima uvećao svoj kapital, a iz stranke na razne načine otjerao čitav niz mladih i vrijednih ljudi, a Teslićane u ogromnoj većini okrenuo protiv sebe i takve politike koju je vodio. Da je tako potvrđuju njegovi lični ubjedljivi porazi za poziciju načelnika 2016. i 2020. godine, kao i debakl na referendumu 2019. godine, iako je referendum održan svega nekoliko mjeseci nakon što je SNSD ubjedljivo pobijedio na svim nivoima u Tesliću na opštim izborima. To su jasne potvrde da Teslićani nisu protiv SNSD-a, ali jesu protiv ovakvog ponašanja, spletkarenja i reketiranja koje godinama provodi Dragan Bogdanić”, piše u pismu.

Autori su u napomeni naveli i da je incijativa kreirana je od strane bivših i aktuelnih odbornika SO Teslić, potpredsjednika OO SNSD Teslić, kao i velikog broja članova OO SNSD Teslić, “ali je ista ostala nepotpisana iz razloga bojaznosti „odmazde“ na koju je spreman Dr Bogdanić poznavajući njega i njegov ego”.

(IZVOR: Gerila.info)