TESLIĆ: Jovana Petković prva beba rođena u ovoj godini

0
456

Jovana Petković prva je beba rođena u 2021. godini. Kćerka majke Bojane i oca Nedeljka na svijet je došla 1. januara i tako postala prva beba iz Teslića rođena u ovoj godini.

Vanja Pajkanović, šef Odsjeka za odnose s javnošću rekla je da Opštinska uprava nastavlja sa praksom da prvorođeno dijete u novoj godini i njegova porodica budu nagrađeni sa 500 KM i simboličnim poklonima.

“Beba je jedna od najljepših poklona za praznike, prije svega porodici Petković ali i cijeloj opštini Teslić. Ove godine prva beba je djevojčica Jovana, a njoj i roditeljima želim dug i srećan život, mnogo zdravlja i osmjeha na licu. Tradicionalno već osmu godinu zaredom kako je Načelnik opštine uveo jedan običaj koji je već postao tradicija, a to je da darujemo prvu rođenu bebu sa 500KM i sa simboličnim poklonima. Ono što lokalna zajednica čini na planu pronatalitetne politike su direktne i indirektne mjere, jedna od mjera je odluka koja se sprovodi već duži niz godina, a to je po 500KM za svako treće i naredno rođeno dijete u porodici, kao i podsticaje za vantjelesnu oplodnju“ – rekla je Pajkanovićeva.

Srećni roditelji koji su dobili najljepši novogodišnji poklon , kćerku Jovanu, obradovalii su se posjeti i pohvalili način na koji Opštinska uprava vodi brigu o djeci.