Sa one strane Drine rastu špicevi za Zvezdu: Posle Jovića i Joveljića – Kahvić (VIDEO)

0
1534

Zašto na Marakani mnogo očekuju od momka iz Teslića?

Sve može da ima početak i kraj, osim navika Crvene zvezde da sa one strane Drine regrutuje napadače, koji u dogledno vreme mogu u budućnosti da postanu važan faktor u seniorskom timu. Sve je počelo potezom čuvenog lovca na telente Tomislava Milićevića, koji je u malom iz Batara Luki Joviću video vanserijski potencijal. Kasnije je stazama napadača Real Madrida nastavio projkat iz Bijeljine Dejan Joveljić.

Nadaju se na Marakani da će važnu ulogu u seniorskom timu imati još jedan napadač rođen u Republici Srpskoj. Najavio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, u nedavnom obraćanju javnosti, da crveno-beli imaju veliko bogatstvo u igračima rođenim 2004. i 2005. godine. Najveći projekat omladinske škole Marko Lazetić je već debitovao za tim Dejana Stankovića, a njegovim putem mogao bi u dogledno vreme da krene Aleksandar Kahvić.

Kao i Lazetić i snažni napadač je rožen 2004. godine. Ali je na Marakanu stigao prošle godine i od tada napravio nekoliko koraka od sedam milja.

Pažnju Zvezdinih skauta Aleksandar Kahvić je skrenuo partijama za pionire akademije Sporting iz Teslića. Dao je za sezonu 60 golova i već tada je bilo jasno da mora da promeni sredinu. Visoki špic (191 centimetar) bio je velika želja glavnog trenera omladinske škole Nikole Jelića i direktora Dragana Mladenovića. Zvezda ga je brzo dobila, ali je prošle sezone, radi boljeg snalaženja na nove zahteve, prosleđen Internacionalcu za koji je na 14 utakmica postigao 26 golova.

Zbog konsitucije i odlične skok i igre leđima na Marakani su se odlučili da Kahvić u kadetima filijale Grafičara igra protiv starijih momaka. Ispostavilo se da nisu pogrešili. Tokom ove sezone Kahvić je na 20 utakmica dao 23 gola i upisao šest asistencija. Bio je drugi strelac kadetske lige, iza neprikosnovenog Baždara iz Partizana.

Imao je priliku Kahvić da se oproba i u omladinskoj ligi. Igrajući za Grafičar dao je dva gola (na isto toliko utakmica), ali sada je pred njim možda i najvažniji deo u karijeri. Iako rođen 2004. godine Kahvić će prolećnu polusezonu provesti među omladincima Crvene zvezde.

Još jedan takmičarski ciklus sa impresivnim brojkama približio bi ga konačnom cilju, prvom timu Crvene zvezde.