Novi školski namještaj za škole u Blatnici i Ugodnoviću

0
436

Zahvaljujući donaciji školskog namještaja iz Švajcarske, učenici u dvije teslićke osnovne škole imaće bolje uslove za učenje.

Osnovna škola „Petar Kočić“ Ugodnović i Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Blatnici, od sada će imati bolje uslove, a učenici će svoje školske zadatke ispunjavati na novim klupama i stolicama. Iz Opštinske uprave Teslić zahvalili su se donatorima koji su mnogo puta do sada pomagali Tesliću, a i Republici Srpskoj.

„Školska oprema koja je stigla iz Švajcarske je tu zahvaljujući našim ljudima sa kojima već godinama sarađujemo, to su Miki Stojnić i njegova porodica koji su nevjerovatni humanitarci kada je u pitanju cijela Republika Srpska jer su do sada organizovali na desetine ovakvih i sličnih akcija opremanja školskih objekata i zdravstvenih ustanova uz jednu izuzetnu humanost, a takođe se zahvaljujem i Zagi Jović koja je zajedno sa njim propratila cijelu ovu akciju. Napomenut ću da je striktno planirano prema želji donatora da školska oprema ide u ove dvije škole i mi ćemo to zaista ispoštovati. Pred nama je mnogo sličnih ne samo humanitarnih nego i ostalih aktivnosti kada su u pitanju i školske i zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Teslić “ – rekao je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Borislav Tešić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu u Opštinskoj upravi Teslić kaže da će ovaj novi školski namještaj značiti puno đacima koji su u nekim prethodnim godinama radili i učili u prilično neuslovnim prostorijama.

„Ovom prilikom hoću da se zahvalim gospođi Zagorki Zagi Jović koja potiče iz naših krajeva i koja je zajedno sa Miroslavom Mikijem Stojnićem organizovala ovu pomoć posredstvom Opštinske uprave Teslić i ovih osnovnih škola. Želim da im se zahvalim u ime roditelja, kao i u ime Opštinske uprave i mislim da će ovaj novi školski namještaj značiti puno đacima koji su u nekim prethodnim godinama radili i učili u prilično neuslovnim prostorijama u ovim osnovnim školama.“ – ističe Tešić.

Za mjesec februar je planiran još jedan kontigent školske opreme koji će biti poslat iz Švajcarske.