Bogdanić utire put Miličevićeve pobjede

0
3121

TESLIĆ – Kandidat SNSD-a za načelnika Teslića Dragan Bogdanić odsjekao je sam sebi granu na kojoj sjedi insistiranjem na tome da ponovo bude kandidat za prvog čovjeka Teslića.
Prema saznanjima našeg portala, lider SNSD-a Milorad Dodik nerado je pristao da Bogdaniću ponovo povjeri kandidaturu, jer su u vrhu ove stranke svjesni da Bogdanić ne uživa povjerenje svojih sugrađana. Nakon što u martu prošle godine, uprkos ogromnim resursima i podršci iz centrale stranke, na referednumu o opozivu nije uspio da sruši SDS-ovog načelnika Milana Miličevića, Bogdanić je bio prekrižen kao mogući kandidat SNSD-a za načelnika na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Vrh SNSD-a je bio veoma blizu toga da podrži kandidaturu funkcionera SPS-a Dragutina Škrebića i time obezbijedi sigurnu promjenu lokalne vlasti, ali Bogdanić je uspio da ubijedi vrh stranke u to da SNSD mora da ima svog kandidata.

Pri tome je veoma podlo iskoristio to što je predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović iz Teslića i time je u stvari i ubijedio vrh stranke da nema smisla da SNSD u Tesliću podržava kandidata neke druge stranke – tvrdi naš izvor blizak teslićkom SNSD-u koji je insistirao na anonimnosti.
S druge strane, nastavlja on, moguće je i da su u vrhu SNSD-a znali da Bogdanić nema šanse za pobjedu, ali da su podržali njegovu kandidaturu sa ciljem da ga se riješe poslije izbora i pošalju u političku penziju.

Bogdanić ne uživa ugled ni u Tesliću, ni u višim organima partije, zbog čega dobar dio teslićkog SNSD-a smatra da treba interes lokalne zajednice staviti iznad stranačkog i glasati za Dragutina Škrebića zato što on ima veće šanse da pobijedi Miličevića, a još jedan Miličevićev mandat će uništiti Teslić – kaže naš izvor.
On dodaje i da je lider SNSD-a Milorad Dodik, prilikom nedavne posjete Tesliću kojom se Bogdanić hvališe, poručio Bogdaniću da mu više ne izlazi na oči i da „nađe sebi banderu“ ako opet izgubi.

Nažalost, sve su prilike da će morati da „sebi nađe banderu“ – zaključuje naš izvor, dodajući da je i Miličevićev postizborni politički put neizvjestan, jer on ne krije nezadovoljstvo politikom SDS-a, a posebno odnosom vrha stranke prema njemu.