Cvijanovićeva posjetila “Dević tekstil” – podrška privredi u vremenu pandemije (FOTO)

0
1668

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović tokom posjete kompaniji “Dević tekstil” u Tesliću pohvalila rukovodstvo ovog preduzeća kako je organizovalo proizvodnju u okolnostima epidemije virusa korona, kao i njihove ambiciozne planove.
Cvijanovićeva je rekla novinarima da je zadovoljna što može da pruži podršku poslodavcima koji se predano bore na tržištu u vrijeme virusa korona, kao i na očuvanju radnih mjesta, te aktivnostima za nastavak poslovanja kada epidemija prođe.

“Pohvalno je to što je ova kompanija izdvojila ogromna sredstva da bi izvršila modernizaciju i nabavila određenu opremu da bi se proces proizvodnje olakšao i da bi bili efikasniji”, izjavila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će, kada se prevaziđu problemi, ova kompanija, koja zapošljava više od 300 radnika, “disati punim plućima”, kao i drugi privredni subjekti u Srpskoj.

“Zadovoljna sam i zbog toga što je Vlada Republike Srpske u ovo teško vrijeme kroz različite programe podrške pomagala i lokalne zajednice, ali isto tako i privredu, s ciljem, koji je i ostvaren, da se očuvaju radna mjesta i da se što je moguće manje ili na najmanji nivo svedu ove teške posljedice, kojima smo svi izloženi”, izjavila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da su svi usmjereni na dva sektora – zdravstvo i privredu.

Generalni direktor preduzeća Dajana Blagić kaže da je pogoršana epidemiološka situacija svela na minimum investicije ove kompanije, koja zapošljava 310 radnika.

Ona je navela da su prošle godine za razvoj, modernizaciju i povećanje kvaliteta proizvoda preduzeća uložili više od 1.300.000 KM.

Poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić rekao je da je podrška realnom sektoru vrlo značajna ovoj opštinii zahvalio Cvijanovićevoj, kao i drugim predstavnicima institucija Srpske i BiH, što imaju vidu ovu lokalnu zajednicu.

On je poručio da je neophodna saradnja lokalne i republičke vlasti, sa zajedničkim organima BiH kako bi se olakšalo lokalnim privrednicima, te prevazišla trenutna kriza sa pandemijom virusa korona.

Bogdanić, koji je i direktor Zdravstveno turističkog centra “Banja Vrućica”, zahvalio je Cvijanovićevoj za inicijativu da se realizuje projekat turistički vaučer, za koji kaže da je znatno pomogao ugostiteljima u Srpskoj. 

Izvor: SRNA/eTeslic