Racije tokom vikenda, u objektu u Tesliću zatečeno 146 osoba

0
4608

 Banjalučka policija je u subotu 3. oktobra izvršila raciju u tri u ugostiteljska objekta, u kojima su zatekli 120, 170 odnosno 132 osobe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, naveli su iz MUP-a RS.

Racije se izvršene u cilju sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom, zbog čega MUP RS kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Posla tokom vikenda bilo je i za policijske službenike Policijske uprave Mrkonjić Grad. Oni su u subotu izvršili kontrolu kafe kluba u kojem su zatekli 270 gostiju. O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Istog daga policija u Prijedoru je izvrđšila raciju u jednom ugostiteljskom objektu, gdje je zatečeno 112 lica, dok je u raciji u ugostiteljskom objektu u Tesliću u kojem zatečeno 146 lica

I u ova dva slučaja radi se o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, a o svemu su obaviještena nadležna tužilaštva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, kazali su u MUP-u RS.

Izvor: Nezavisne