NOVA RASVJETA U MZ RUDNIK

0
921

U mjesnoj zajednici Rudnik, na potezu od Ručunge i ulaza u grad do Gomjeničkog jezera pušteno je u rad 38 rasvjetnih tijela LED tehnologije koji će da osvijetle saobraćajnicu i prateću pješačku stazu kroz sami centar ovog mjesta. Ova investicija je u potpunosti finansirana iz opštinskog budžeta.

Postavljanje rasvjete u ovoj mjesnoj zajednici je od izuzetnog značaja, jer će pokrivati izuzetno frekventnu saobraćajnicu pored koje se nalazi i osnovna škola.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da je broj rasvjetnih tijela koja su postavljena na području opštine Teslić u prethodnih 8 godina prešao cifru od 700 rasvjetnih tijela, te ističe da je u prethodnom periodu u mjesnoj zajednici Rudnik rekonstruisan i asfaltni put i izgrađena pješačka staza do Gomjeničkog jezera.

On takođe navodi da mu je žao što skupštinska većina nije podržala projekat uređenja oko boračkih zgrada koje se nalaze u ovom mjestu, ali da će to biti jedan od prioritetnih zadataka u narednom periodu.

Odbornik u Skupštini opštine Teslić Dijana Smiljanić Vuković kaže da ova rasvjeta neće biti samo od koristi mještanima Rudnika, nego i Gomjenice, Vlajića, Radešića, Bardaka koji se svakodnevno kreću ovim lokalnim putem i pješačkom stazom. Poseban značaj imaće za đake koji se u večernjim časovima vraćaju iz škole, naročito u zimskom periodu.