Raspisan konkurs za subvenciju kamatne stope za kredite za mlade

0
896

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke za stambene kredite za mlade bračne parove ili po bilo kom osnovu, a u trenutku zaključivanja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju imaju do 35 godina života.

Na konkurs se mogu prijaviti lica koja su sudužnik kao bračni partner licu koje je zaključilo ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditne linije Investiciono-razvojne banke i koja imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.

Konkurs će biti otvoren do 25. oktobra, a aplikacija za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti na sajtu Vlade Republike Srpske.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove realizuje se od 2008. godine, a do sada je dodijeljeno 3.848 subvencija.

Izvor:Nezavisne novine