Sutra sunčano i prijatno toplo

0
504

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će biti sunčano i ugodno toplo vrijeme.

Ujutru se u većini predjela očekuje oblačno i svježije, lokalno s maglom po riječnim dolinama i kotlinama koja će se dići do popodnevnih časova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha od osam do 13, na jugu oko 17, u planinama od šest, a maksimalna od 24 do 29, u planinama od 18 stepeni Celzijusovih.

Duvaće uglavnom slab vjetar, tokom dana na sjeveru i sjeveroistoku do umjeren istočni, na jugu zapadni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je na jugu i jugozapadu bilo sunčanije.

Najtoplije danas je bilo u Hercegovini – Trebinje, Mostar i Široki Brijeg 28 stepeni, a Bileća 26.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 10, Borje 13, Kalinovik 14, Čemerno 15, Kneževo i Mrakovica 16, Manjača 17, Pale, Mrkonjić Grad, Prnjavor i Ivan Sedlo 18, Sokolac, Kotor Varoš, Srbac, Bihać i Šipovo 19, Srebrenica, Šamac, Gradačac, Tuzla, Čelinac, Laktaši i Han Pijesak 20 stepeni.

U Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Gradiški, Prijedoru, Bugojnu, Foči, Sanskom Mostu izmjeren je 21 stepen, u Doboju, Bijeljini, Ugljeviku, Novom Gradu, Rudom i Ribniku 22, u Rogatici, Bratuncu, Livnu i Višegradu 23 stepena Celzijusova.