TESLIĆ: Naselje Gornja Bežlja priključeno na gradski vodovod

0
660

Voda iz gradskog vodovoda puštena je u primarnu vodovodnu mrežu u naselju Gornja Bežlja koja će stanovnicima ovog kraja obezbjediti redovno snadbjevanje vodom uz normalan pritisak vode.

U naselju Gornja Bežlja vodovod sa vodom iz gradskog vodovoda je izgrađen 1991. godine, te je na njega bilo priključeno tek nekoliko domaćinstava, ali su nakon toga sve aktivnosti vezane za ovaj vodovod stale. Pošto je gradski vodovod poslednjih godina značajno proširen, varijanta da se spoji na stari priključak više nije postojala, te se pristupilo izgradnji novog primarnog cjevovoda u dužini od 1800 metara koji je stari vodovod spojio sa novim rezervoarom u Milojevićima. Takođe, stari cjevovod u dužini od 1000 metara je revitalizovan.

Dragan Stanojević, šef Odsjeka za izgradnju i uređenje građevinskog zemljišta ističe da više neće biti problema u vodosnadbijevanju ovog mjesta.

„Više neće biti prekida u snadbjevanju vodom u ljetnom periodu kada je najviše korisnika vodovda. Sada je završen primarni cjevovod, a u narednom periodu ide i izgradnja sekundarnog vodovda. Nosilac ovog projekta je Opština Teslić, dok je sredstva za isti obezbjedio Republički Sekretarijat za raseljena lica i migracije RS.“ – rekao je Stanojević.

Župnik župe Bežlja Ivan Karača kaže da ovaj vodovod izuzetno bitan i za crkvu i za stanovništvo ove župe, kao i svi ostali projekti koje su realizaovani.

Ilija Pavlović, jedan od incijatora ovog projekta zahvalio se Opštinskoj upravi Teslić što je prihvatila da bude nosioc ovog projekta jer kako kaže ovo je rješavanje problema vodosnadbjevanja za širu grupu korisnika vodovoda.

„Ovdje nije riješen samo problem vode za Hrvate, već je bilo i domaćinstava drugih nacionalnosti koji su bili spojeni na ovu liniju vodovoda. Nastavićemo sa takvim projektima u saradnji sa Opštinom Teslić, ali i drugim institucijama u BiH, kao i iz Republike Hrvatske kako bi oni ljudi koji žive trajno ovdje imali one osnovne stvari kao što su pitka voda, infrastruktura i ostalo.“ – naglašava Pavlović.