12.08. Međunarodni dan mladih

0
843

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) 12.08.2020. godine obilježava Međunarodni dan mladih.

Međunarodni dan mladih je dan podizanja svijesti o pitanju, položaju i problemima mladih koje su odredile Ujedinjene nacije. Obilježava se svake godine 12. avgusta još od 2000. godine. Zamišljen je kao prilika da vlade i drugi skrenu pažnju na pitanja mladih širom svijeta. Na taj dan se održavaju koncerti, radionice, kulturni događaji i sastanci na kojima učestvuju zvaničnici nacionalnih i lokalnih vlasti te omladinske organizacije.

ASuBiH ove godine želi da pokrene dijalog sa sva tri sektora demokratskog društva.

Lokalni tim Teslić ove godine za Dan mladih organizuje panel diskusiju „Mladi pitaju – mladi odgovaraju“, čija će tema glasiti:  Dokle dopire glas mladih?  Mladi će na diskusiji razgovarati o pitanjima mladih, položaju koji oni zauzimaju, problemima sa kojima se suočavaju, šta su postigli i kako su to postigli, ko im je bio podrška, da li su bili sputavani na putu ka svom cilju i ako jesu čime su bili sputavani, život mladih u BiH i život mladih u inostranstvu.

Panel diskusija će biti održana 17.08. (ponedeljak) u 19h u gradskom parku Teslić.

Pozivamo vas 17.08. da nam pomognete u promovisanju naših aktvnosti, koje će se održati u još 50 lokalnih zajednica, kako bismo ovom specijalnom danu pridodali još veću pažnju.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u državi i okupljanje istih na prostoru BiH. ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini