Mještani Jasenice već tri mjeseca bez prevoza: Imamo karte, ali autobus vozi samo do Blatnice!

0
3264

Putujemo u Jasenicu, ali autobus nas doveze samo do Blatnice odakle dalje nastavljamo pješke pet kilometara, iako svi imamo uredne mjesečne karte na kojim jasno piše Teslić-Jasenica, žale se mještani Jasenice kod Teslića. Kažu, sve to traje već tri mjeseca. Svima su se obraćali za pomoć. Zvali su prevoznika, raspitivali se u čemu je problem, kontaktirali su i Opštinsku upravu, inspekciju, ali sve to bez uspjeha. I dalje svakodnevno pješače.

To je, tvrde, veliki problem za sve mještane Jasenice, a posebno za one koji rade u nekom od teslićkih preduzeća. Svako jutro, kaže Gradimir Vidović iz tog sela, pet radnika ustaje u cik zore i pješači pet kilometara do Blatnice kako bi došli na stanicu gdje staje autobus. Iako svi radnici imaju mjesečne karte na kojim piše Teslić-Jasenica, u praksi to nije slučaj.

-Idemo na posao svako jutro, borimo se da hljeb taj zaradimo. Borimo se, ali neće autobus nikako da ide. Svako jutro, svaki dan, kao kerovi se umorimo. Ujutro rano krenemo da dođemo u Blatnicu i stignemo na autobus. Kada krenemo sa posla, u Blatnicu autobusom dođemo oko 16 časova, a onda opet još pet kilometara pješke do kuće, priča ogorčeno Gradimir i napominje da on ima urednu mjesečnu kartu Teslić-Jasenica te da je zbog ovog problema više puta zvao i prevoznika, koji mu nije dao konkretan odgovor kada će se linija nastaviti.

Uprkos apelima, svakodnevno pješače iz Blatnice do Jasenice.

Nezadovoljna je i Božica Miljić iz Jasenice koja je zaposlena u Tesliću i prinuđena da pješači svakodnevno deset kilometara. Kaže, sada je bolja i infrastruktura prema njihovom selu, stari drveni most zamijenio je novi i nedavno je pušten u saobraćaj, ali autobus i dalje ne vozi u tom pravcu.

-Veliki problem. Svaki dan idemo pješke mi koji smo zaposleni u firmama u gradu. Kada je vrućina, umoran ili ne, pješke na posao i sa posla. Ima i naroda koji bi išao sa autobusom do grada, platio kartu, ali autobusa nema. Nema autobusa ni za Očauš, ukinuto je sve. Samo jedna linija iz Blatnice do Teslića, sa Uzvinske ide. Nema ni Krivaja, ni Očauš, gdje su uvijek bile linije. Mi u pola pet moramo krenuti pješke da bismo stigli na vrijeme do Blatnice na autobus, priča Božica Miljić iz Jasenice.

Autobus mještanima Jasenice staje na stanici u Blatnici

I Nera Blagojević sa svojim komšijama svakodnevno pješači. I ona je zaposlena u Tesliću. Kaže, nije nimalo lako.

-Autobus nas dovozi samo do Blatnice i ne ide za Jasenicu već tri mjeseca. Svaki puta idemo pješke ili ako nas neko poveze, priča Nera Blagojević.

Mještani Jasenice apelovali su na nadležne da se ovaj problem što prije riješi. Poručuju i da su imali dovoljno strpljenja, ali da im sa visokim ljetnim temperturama koje su stigle pješačenje pada još teže, te da je kap prelila čašu.

Teslic Online