I danas burno na sjednici lokalnog parlamenta u Tesliću, SDS-ovci napustili sjednicu

0
1372

Skupština opštine Teslić prihvatila je danas Program dodjele subvencija poslovnim subjektima pogođenim epidemijom virusa korona i sufinansiranja domaćih i međunarodnih projekata kojima se podstiče ekonomski rast i zapošljavanje.


Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Mišo Stojanović rekao je novinarima da je program usvojen nakon amandmanskog djelovanja ove partije, s obzirom na to da su podsticajne odluke ranije usvojene.

Stojanović je osudio što su današnju sjednicu napustila tri odbornika SDS-a, ali i zamjenik načelnika opštine Milovan Stanković i pojedini načelnici odjeljenja.

Osuda je stigla i od odbornika SP-a Miodraga Cvijića, koji je ukazao da se o pojedinim tačkama nije moglo raspravljati budući da predlagač nije bio prisutan, dok je odbornik DEMOS-a Marinko Đukić naglasio da zbog razlike u stavovima ne treba napuštati sjednicu.

Odbornici SDS-a napustili su sjednicu Skupštine opštine Teslić tokom rasprave o izvještaju o radu za prošlu godinu lokalnog Doma zdravlja, kojem je prethodio verbalni konflikt nezavisnog odbornika Radislava Đurića sa predsjednikom Kluba odbornika SDS-a Milanom Kasapovićem.

Kasapović je tada najavio da odbornici ove stranke neće prisustvovati sjednicama lokalnog parlamenta u ovom sazivu.

Đurić je pojasnio da je bio izrevoltiran objavom na zvaničnom portalu teslićkog SDS-a o poslovanju preduzeća u vlasništvu njegovog pokojnog brata, za koju krivi načelnika opštine Teslić Milana Miličevića i predsjednika teslićkog SDS-a Milana Kasapovića.

On je najavio da će protiv odgovornih pokrenuti postupak kod pravosudnih institucija.

Odbornici su tokom današnjeg nastavka 30. redovne sjednice Skupštine opštine Teslić, koja je trajala četiri i po časa, usvojili preostalih 13 tačaka dnevnog reda od ukupno 33.

Na sjednici lokalnog parlamenta koja je održana 2. juna odbornici su usvojili šest tačaka, na zasjedanju 5. juna osam tačaka, a na sjednici 11. juna šest tačaka.

Odbornici su prihvatili izvještaje o radu za prošlu godinu javnih preduzeća i institucija lokalnog Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Dječijeg vrtića “Palčić”, Narodne biblioteke “Danilo Kiš”, Turističke organizacije, Sportskog centra “Radolinka” i Kulturnog centra, ali nisu komunalnog preduzeća “Rad”.

Primljena je k znanju informacija o poslovanju Fonda za rješavanje stambenih pitanja boračkih kategorije opštine Teslić za prošlu godinu, kao i o radu Službe za naplatu parkinga.

Tačke o izvještajima o efektima realizacije mjera podsticaja privredi u 2019. godini, te izvršenju budžeta za prva tri mjeseca u tekućoj godini povučene su sa dnevnog reda jer izvjestilac nije bio prisutan na sjednici parlamenta.

Izvor: SRNA