Djeca i roditelji čuvaju teslićki “Proleter”

0
1327

Dok domaći fudbal miruje već nekoliko mjeseci, roditelji i njihova djeca iz Škole fudbala “Proleter” Teslić odavno ne miruju.

Na terenima gdje se fudbal igra već 94 godine odrasli su mnogi koji su “crveno plave” boje nosili po Evropi i po bivšoj Jugoslaviji. Odrasli su oni koji su početkom 21.vijeka tresli mreže evropskih velikama, a i oni koji su punili stadion Radolinku i bili među najboljim klubovima u Republici Srpskoj. Vremenom Proleter više nije bio onaj stari i onaj isti, ali entuzijazam i želja jednih novih mladih generacija je jača od svih nedaća.

Fudbalski brend opštine Teslić opstaje zahvaljujući zalaganju pojedinaca i navijača ovog kluba. Ono što je sada ponos kluba, to je Škola fudbala, koju  finansiraju roditelji dječaka koji nastupaju za nju.  Roditelji, treneri i uprava Škole fudbala, krenuli su u realizaciju poboljšanja infrastrukture na stadionu Radolinka.

Pomoćni teren, na kome treniraju mlađe selekcije Proletera, se trenutno sređuje u radnim akcijama u kojima podjednako učestvuju treneri, roditelji i mladi igrači . Prvi put od izgradnje stadiona “Radolinka” jedan teren će dobiti reflektore, a pored toga gradi se još jedan teren za treninge najmlađih fudbalera. U završnoj fazi je i renoviranje svlačionica i prostorija Škole fudbala.

Finansijska sredstva u iznosu preko 5000KM uložili su roditelji, da bi svojoj djeci omogućili bolje uslove za trening i utakmice.

Proleter ne treba da brine za budućnost, dok ovakvi ljudi imaju snage i volje da brinu za Proleter i za svoju djecu.  

Izvor: micromreza.com