Odbornici izglasali memorandum o razumijevanju sa ČRA o sufinansiranju projekta u Tesliću

0
1606

Skupština opštine Teslić prihvatila je danas memorandum o razumijevanju sa češkom Razvojnom agencijom o sufinansiranju projekta rekonstrukcije i dogradnje postrojenja za pripremu vode za piće – filter stanice na vodozahvatu u Studencima, procijenjene vrijednosti od oko 4.600.000 evra.
Odbornici su jednoglasnom odlukom ovlastili načelnika opštine Teslić Milana Miličevića da potpiše memorandum sa češkom Razvojnom agencijom kako bi počela realizacija projekta rekonstrukcije i dogradnje postrojenja za pripremu pitke vode gradskog vodovoda u Tesliću.

Češka Razvojna agencija je u tu svrhu donirala 2.600.000 evra bespovratnih sredstava za nabavku tehnološke opreme, instalacija i laboratorijske opreme, dok će 2.000.000 evra, za potrebne dozvole, lokacije i sredstava za građevinski dio projekta, obezbijediti opština Teslić.

Za sufinansiranje ovog projekta, opštinska uprava Teslić je 2017. godine na poziv Ministarstva finansija Republike Srpske pokrenula proceduru obezbjeđivanja kreditnih sredstava od Evropske investicione banke /EIB/, a Vlada Srpske je sa EIB usaglasila povoljni kreditni aranžman koji je 20. maja tekuće godine ratifikovan u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Današnja, 30. redovna sjednica Skupštine opštine Teslić, koja je trajala sedam časova, prekinuta je nakon što je usvojeno šest tačaka dnevnog reda, od ukupno 33.

Nastavak sjednice zakazan je za petak, 5. jun, sa početkom u 10.00 časova.

Izvor: SRNA/Teslic Online