Burne reakcije teslićkih institucija kulture i sporta na optužbe mladog socijaliste

0
2499
Duško Petrović, predsjednik Aktiva mladih SP OO Teslić

Mladi ljudi u Tesliću nemaju gdje izaći, kulturni centri djeluju mizerno, sadržaja nema, sportska dvorana je zatvorena, nedostaje kino, to su samo neke od tvrdnji koje je iznio Duško Petrović, predsjednik Aktiva mladih Socijalističke partije u Tesliću na jučerašnjoj pres konferenciji u toj partiji. Nakon ovakvih kvalifikacija, uslijedile su burne reakcije rukovodstva Kulturnog centra Teslić i Sportske dvorane „Radolinka“.

Ne mogu da vjeruju, kažu, da je mladi socijalista, očigledno nepromišljeno, iznio niz neistina već tokom svog prvog obraćanja javnosti i to tokom promocije Dragutina Škrebića, kao kandidata opštinskog odbora SP-a za načelnika Teslića.

-Petrović se služio neistinitim podacima, a otišao je toliko daleko da je čak proglasio zatvorenim hram teslićkog sporta Sportsku dvoranu „Radolinka“. Ne znamo da li postoji neko sa područja opštine Teslić ko nije posjetio našu ustanovu, ne mislim samo na sportiste, već i na građane. Uživali su u brojnim sportskim i kulturnim manifestacijama u našoj dvorani. Planove je poremetila situacija sa pandemijom virusa korona, ali mi polako nastavljamo tamo gdje smo u martu stali. Ja sam kao direktor, zbog ozbiljnosti situacije izazvane pandemijom virusom korona, Štabu za vanredne situacije opštine Teslić ponudio punu saradnju i komunikaciju, a radnik naše dvorane bio je angažovan u dezinfekciji grada. Reći da je sportska dvorana zatvorena, to je van svake pameti, rekao je za Teslić Online direktor Sportske dvorane „Radolinka“ Dragiša Kovanović.

Burna reakcija nije izostala ni u Kulturnom centru Teslić.

-S obzirom na to da je u jučerašnjoj konferenciji za štampu, koju je prenijela Alternativna televizija, mladi socijalista, Duško Petrović izjavio da u Tesliću ne postoji Kulturni centar i organizacija manifestacija, smatramo da je obaveza da zbog navedene tvrdnje iznesemo sljedeće činjenice. Kroz rad JU „Kulturni centar Teslić“ je u periodu od protekle dvije godine realizovano više od 80 manifestacija koje su bile dostupne građanstvu, većina njih je bila izuzetno posjećena, kažu u Kulturnom centru Teslić.

Oni navode da osim saradnje sa brojnim umjetnicima sa lokalnog nivoa, izdvajaju saradnja sa Pozorištem za mlade „Stanislavski“ iz Beča,“ Zvjezdara Teatarom“ iz Beograda, saradnju sa Muzejom RS iz koje je proizašao rad na nizu projekata zaštite nematerijalnih dobara, Saradnju sa Ambasadom Ruske Federacije i realizacija tradicionalne manifestacije „Dani ruske kulture“ , te veliki broj drugih manifestacija o čemu postoje brojni televizijski prilozi i hronološki prikaz na stranici i sajtu JU „Kulturni centar Teslić“.

-Dakle, kulturnih manifestacija i događaja ne manjka, ali ono što treba napomenuti svakom političaru koji želi da se bavi problemima kulture u Tesliću je činjenica da u narednom periodu treba raditi na poboljšanju kulturne politike naše opštine, zaključili su u Kulturnom centru Teslić i ovom prilikom iznijeli svoje prijedloge za poboljšanje kulture u toj lokalnoj zajednici.

Nisu izostale ni reakcije mladih na društvenim mrežama. Oni su, između ostalog, komentarisali da je Petrović umjesto gorućeg problema, masovnog odlaska mladih iz Teslića u potrazi za boljim životom, govorio o izlascima i mlade predstavio kao ljude koji traže samo mjesto za dobru zabavu.

Teslic Online