Nelegalan odstrel srndaća u Tesliću: Krivolovac uhvaćen na djelu

0
1859

Lovočuvarska služba Lovačkog udruženja “Tetrijeb” iz Teslića uhvatila je na djelu krivolovca koji je nelegalno odstrijelio srndaća u Ljeljugu u Gornjem Tesliću. 

Foto: Lovačko udruženje “Tetrijeb#

-Epilog sinošnjeg krivolova u našem lovištu je nelegalan odstrel ovog mladog srndaća. Očigledno pojedinima je “policijski čas” i ova pometnja izazvana pandemijom dobra prilika za “lov u mutnom”, kako bi na taj način omalovažili sve ljude koji poštuju preporuke u ovom kompleksnom periodu neželjenog stanja, kao i lovce koji u ovom periodu izvode radove u lovištu u skladu sa planovima izgradnje potrebnih lovno tehničkih i lovno uzgojnih objekata, kao i zaštite divljaci u doba reprodukcije, navodi se na zvaničnoj stranici teslićkog lovačkog udruženja. 

U “Tetrijebu” kažu da su već na samom početku pandemije naglasili da stručna i lovočuvarska služba neće prekidati svoj rad ni u vrijeme policijskog časa.

-Upravo zbog pojedinaca koji misle da mogu raditi šta hoće. Sve pohvale lovočuvarskoj službi koja je u periodu policijskog časa otkrila počinioce na licu mjesta sa odstrijeljenim srndacem i ujedno dokazala da su budni i aktivni 24 časa, kažu u “Tetrijebu”.