Stigla pomoć Vlade RS: Paketi za 336 korisnika teslićkog Centra za socijalni rad

0
1117

Radnici Centra za socijalni rad opštine Teslić danas su obilazili svoje korisnike u svim mjesnim zajednicama i dijelili prehrambene pakete koji su u Teslić stigli od Vlade Republike Srpske.

-Pomoć je stigla od Vlade Republike Srpske preko Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za naše najugroženije korisnike, odnosno korisnike novčane pomoći. Ova pomoć je namjenska za naše korisnike i biće im od koristi, kaže Ratko Markočević, direktor Centra za socijalni rad opštine Teslić.

Paketi su stigli juče, a već danas u Centru za socijalni rad počeli su sa dostavom paketa na kućnu adresu socijlno ugroženih porodica.

-Distribucija paketa je počela. Sa tri automobila socijalni radnici dostavljaju pakete diektno na kućnu adresu korisnicima po svim mjesnim zajednicama. Oni koji su bliže gradu, odnosno u prigradskim mjesnim zajednicama, mogu doći i lično preuzeti paket. Ako nisu u mogućnosti, dostavićemo i njima, kaže Markočević.

Markočević je podsjetio, da je to tek jedna u nizu ativnosti koju obavljaju radnici Centra za socijalni rad. U kontinuitetu nastavljaju i sa kućnim posjetama i pregledima bolesnih i socijalno ugroženih lica u saradnji sa zdravstvenim radnicima lokalnog doma zdravlja i „Banje Vrućice“. Sve to sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Takođe, kako je napomenuo, obezbijedili su svakodnevnu dostavu hrane na kućnu adresu za pet najugroženijih porodica sa ukupno 27 članova. Hranu iz hotelske kuhinje obezbijedio je “Banja Vrućica”.

Teslic Online