Poziv svim teslićkim domaćinstvima: Izvršite sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura

0
920

Svi Teslićani koji nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, ali žele da izvrše proljećnu sjetvu kako bi obezbijedili dovoljno hrane s obzirom na pandemiju virusom korona, mogu se prijaviti na javni poziv u opštinsku Stručnu službu za poljoprivredu.

Riječ je o ostvarivanju prava na troškove osnovne obrade zemljišta, nabavke sjemenskog i sadnog materijala. Za sve informacije možete se obratiti opštinskoj Stručnoj službi za poljoprivredu na kontakt telefon, 053/411-534 i 065/451-439, najkasnije do 7. aprila ove godine.

U cilju suzbijanja posljedica pandemije virsa korona, a u pogledu smanjenih mogućnosti nabavke i protoka roba u poljoprivrednoj proizvodnji, Štab za vanredne situacije opštine Teslić pozvao je sva domaćinstva na području te opštine, a koja imaju mogućnost, da izvrše sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura u proljetnoj sjetvi kako bi se obezbjedilo dovoljno hrane.

Ovo se odnosni na individualna domaćinstva koja ne moraju biti registrovana, dok za registrovane poljoprivredne proizvođače važi redovna procedura podsticaja koji svake godine dodjeljuju prema Pravilniku za poljoprivredu.