Konačno su ih uspjeli pronaći na tržištu: Maske stigle u apoteke „Banje Vrućice“

0
1005

Nabaviti maske na tržištu nije nimalo lako. Ipak, to su uspjeli u apotekama ZTC „Banja Vrućica“ kako bi Teslićani imali mogućnost da dođu do maski i na taj način zaštite sebe i svoje zdravlje.

Ispred apoteka banje, Teslićani su stajali u redovima kako bi kupili maske.

-Dobro je što su uspjeli nabaviti maske. Nije problem da sačekam da dođem na red. Tražio sam makse u svim apotekama u gradu, danima pokušavam kupiti masku, ali ih nema nigdje, kaže jedan od Teslićana ispred apoteke „Banje Vrućice“ u ulici Marka Pejića.

S obzirom da su redovi ispred apoteke izazvali reakcije i na društvenim mrežama, ali i razne komentare, oglasili su se i u „Banji Vrućici“. Objavili su račun nabavke maski i pokazali da nije riječ o ekonomskoj računici već želji da pomognu građanima da nabave maske.

-Razumijemo osjetljivost u ovakvim situacijama, te smo zbog komentara na cijenu maski odlučili da izađemo iz uobičajene poslovne prakse i javno objavimo račun nabavke. Kao što možete da vidite maske smo platili po cijeni od 1,45 KM bez PDV-a a prodajna cijena iznosi 2,00 KM sa uračunatim PDV-om i obračun je urađen po zakonskim normama, kažu u ZTC „Banja Vrućica“.

Kažu, daju sve od sebe da na tržištu dođu i do jeftinijih maski.

-Napominjemo da su ovo jedine maske koje smo juče uspjeli nabaviti na tržištu i da se one mogu i prati, pa im je zbog toga cijena nešto veća. U narednim danima potrudićemo se da na tržištu dođemo i do jeftinijih maski čija će i prodajna cijena biti niža, poručuju je iz „Banje Vrućice“.

Rukovodstvo ZTC „Banja Vrućica“ juče je poklonilo lokalnom Domu zdravlja „Sveti Sava“ neophodnu zaštitnu opremu za rad, odnosno maske, rukavice i zaštitna odjela.

Danas su obišli sve vrtiće u Tesliću i vrtićima poklonili maske, rukavice i voće za mališane čiji roditeljir ade, pa su primorani da borave u vrtiću u ovim okolnostima.

Počela je i dostava hrane za pet socijalno ugroženih porodica, odnosno za 27 Teslićana.

Takođe, ZTC „Banja Vrućica“ na raspolaganje je stavio sve svoje resurse, materijalne i ljudske, kako bi pomogli Tesliću u borbi sa suzbijanjem epidemije virusom korona.

Tako je dogovoreno i da jedan od banjskih hotela, tačnije hotel „Posavina“, bude stavljen u funkciju karantina.