Teslićka policija realizovala preventivnu akciju: Budi vidljiv, ne budi figura!

0
762

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, u petak 28. februara, u centru Teslića, zajedno sa radnicima Auto-moto društva Teslić, proveli su preventivnu akciju pod nazivom „Budi vidljiv, ne budi figura“.

Tokom podjele letaka sa navedenim sloganom, pješacima je skrenuta pažnja se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost, kako bi isti bili lakše uočeni od strane vozača.

Radi bezbjednijeg učešća u saobraćaju, neophodno je da vozači i pješaci poštuju pravila kretanja kolovozom, te da u uslovima slabe vidljivosti i nepovoljnih vremenskih prilika, u saobraćaju učestvuju sa pojačanim oprezom.

Ovom prilikom apelujemo na građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa, te da u uslovima slabe vidljivosti, vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Izvor: PU Doboj