Banjaluka dobija ekskluzivni stambeno-poslovni kompleks 

0
1450
Banjaluka će krajem iduće godine dobiti ekskluzivni stambeno-poslovni kompleks Grand Trade Centar. Izgradnja ovog kompleksa koji je smješten u samom centru grada odvija se planiranom dinamikom i u toku je izgradnja dvije lamele 4 i 5 ukupne neto površine od skoro 13.000 m2.

Kako je za eKapiju otkrio Dragan Milanović iz agencije za nekretnine Remax, koja je nedavno dobila ekskluzivno pravo na prodaju stanova, poslovnih prostora i garažnih mjesta u Grand Trade Centru, očekivani završetak radova je 31. decembar 2020.

– Trenutno se grade dvije lamele stambene površine 10.340 m2, dok će površina poslovnih objekata biti 1.722 m2. Stambeni dio se sastoji od 80 dvosobnih stanova od 46 do 72 m2, 20 trosobnih stanova povrišine od 81 do 96,4 m2, te 20 četvorosobnih stanova od 171,6 do 176,1 m2. Predviđen je i dio za ostave koji čini 17 ostava od 6,5 do 23 m2 – objašnjava nam Milanović.

Dodaje da će se poslovni dio u Grand Trade Centru prostirati na 1.722 m2 i nalaziće se u prizemlju i galeriji.
– Grand Trade je jedini investitor na ovom velikom i važnom projektu kako za njih, tako i za sam grad Banjaluku.
Cijena kvadrata u Grand Trade Centru, kaže Milanović, je 3.000 KM bez PDV-a.
– Grand Trade Centar je niskoenergetski objekat rađen struktrualnom fasadom njemačkog proizvođača Schüco, čije odlike su 120 mm negorive kamene vune, troslojna termoizolacija stakla royal blue te solarna zaštita.
Dodaje da se radi i odlična zvučna i toplotna izolacija, te keramika i sanitarije prve klase, kao i brzi Otis liftovi.
– Predviđeni je i privatni lift za četvorosobne stanove, video nadzor ulaza i garaža, i to su samo neke od odlika Grand Trade Centra.
Ono što se posebno izdvaja u ovom kompleksu, kaže Milanović, je zelena oaza na krovu objekta, jer iz firme Grand Trade vjeruju da na ovaj način pospješuju kvalitet života budućih stanara.
– Parkiranje za stanare i poslovne korisnike ove dvije lamele je predviđeno na 137 parking mjesta koje su u sastavu velikog parking prostora koji se prostire ispod svih sadašnjih i budućih objekata na tri podzemne etaže.
Osim zelene oaze na krovu kompleksa, predviđeno je i moderno i funcionalno uređenje okoline kako estetski tako i funkcionalno.
– Predviđena su i dječija igrališta kao i teretana na otvorenom, šetalište sa klupama za odmor…
Milanović objašnjava da se Grand Trade Centar nalazi na atraktivnoj lokaciji u samom centru grada u Ulici Prvog krajškog korupusa i da je u neposrednoj blizini škola, vrtića, institucija, kao i svi drugi sadržaji koji su neophodni za savremen način stanovnja i poslovanja.

E kapija