Evrogol Sume i gol Tošića za pobedu Partizana protiv očajne Zvezde! 

0
835

Crvena zvezda je gostovala Partizanu u 161. derbiju u okviru devetog kola Superlige Srbije

Odlično je počela utakmica, dinamično i napadački na obe strane, ali je u nastavku prvog poluvremena tempo opao, dok je u drugom poluvremenu meča nastavilo istim tempom. Stekao se utisak da je Partizan više želeo pobedu u ‘večitom derbiju’, a neverovatnim golom Suma je u 83. minutu doneo prednost crno-belima.

Prvu šansu na meču imao je Filip Stevanović u 3. minutu. Probio je po desnoj strani, video ga je Asano i poslao mu loptu u prostor, a lopta je prošla kraj stative Borjana. Pet minuta kasnije nakon lošeg skoka Asana, Žander je uspeo da ga pređe, poslao je loptu za Marina, a u šut mu je uklizao Urošević. U 13. minutu Marko Marin uzeo je loptu, ušao u zonu šuta, a Bojan Ostojić uspeo je da mu ukliza u šut, Marin je izveo korner, a navijači su kraj njega u tom trenutku bacili topovski udar.

Nakon greške Gobeljića u 18. minutu usledila je kontra Partizana, napred je bio Sadik, poslao je loptu do Asana, ali Japanac nije imao snage za nešto više u trenutku. Ponovo se u 22. minutu Stevanović našao u prilici, iskoristio je grešku Van la Pare, šutirao je, a Borjan je bio dobro pozicioniran.

Pokušao je atraktivno Sadik u 25. minutu primio je nakon centaršuta loptu na prvoj stativi, nije imao drugog rešenja, probao je petom da uputi udarac, a lopta je prošla kraj gola Borjana. Ponovo je odgovorio Stevanović. Partizanov golobradi fudbaler uputio je udarac iz daljine ali je nedostajalo snage da ozbiljnije ugrozi Borjanov gol.

U 43. minutu imao je Vulićpriliku, lopta je išla ka Marinu, koji je imao Miletićaispred sebe, uspeo je da pošalje ka Vuliću, ali je prijem izostao. U samoj završnici prvog poluvremena Partizan je izveo odličnu akciju. Natho je ubacio loptu, Miletić je prebacio na drugu stativu, pokušao je da stigne Urošević, ali je nije stigao.

Nastavio je Natho da odlično organizuje igru i u drugom poluvremenu. Poslao je u 52. minutu loptu do Sadika, koji je pobegao svom čuvaru, izašao je pred Borjana koji je odlično reagovao. Miloševićje iznenadio navijače izvođenjem Sadika, a uvođenjem Sume u 64. minutu, što je značilo da će Asano u napad. Prihvatio je Suma loptu u 83. minutu na osamnaest metara od gola Milana Borjana, snažnim udarcem zatresao je mrežu Crvene zvezde i doneo prednost domaćem timu

Nastavila se agonija Crvene zvezde u nastavku. Vulić je dobio u 92. minutu drugi žuti karton, te su crveno-beli ostali sa igračem manje, a minut kasnije primili su i drugi gol. Zoran Tošić je iskoristio odličnu loptu koju mu je u srcu šesnaesterca poslao Rajko Brežančić. Ispostavilo se da su prevagu Miloševićevom timu doneli igrači koji su ušli sa klupe.

Partizan – Crvena zvezda 2:0 (0:0)
(Suma 83, Tošić 90+3)

Stadion u Humskoj

Sudija: Srđan Jovanović

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Stevanović, Natho, Asano – Sadik (Suma 64).

ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Pankov, Milunović, Žander – Jovančić, Vulić, Marin, Van la Para (Vukanović 56)- Boaći (Pavkov 74).

HotSport