Humanitarna promocija knjige ”Amanet” u Tesliću

0
1461

KEH organizacija Amanet i ove godine organizuje svečanu promocije zbornika rodoljubive poezije i proze pod nazivom ”Amanet”. Ove godine u pitanju je drugo izdanje zbornika – Amanet II.

Knjiga je specifična po tome što obiluje patriotskim i rodoljubivim temama kao i većim brojem autora. Između ostalog ističe se jedan od osnivača Beogradskog sindikata – Boško Ćirković Škabo.
Pored Škabe, u knjizi učestvuju brojni Teslićani uključujući Kristinu Ćumurović, Jasnu Ćumurović, Slavku Blagojević, Nevenu Reljić, Radenka Kitića i Milana Jovića. Autori će se na promociji predstaviti recitacijama uz pratnje na klaviru, gitaru i blok flauti.
U sklopu svečane promocije biće dodijeljenje zahvalnice, kao i nagrade za najljepše pjesme zbornika. Osim navedenih, biće dodijeljenja i nagrada za doprinos sporta mladih, nagrada za kulturu i nagrada za humanost. Na promociji pored autora učestvuju i izvođači muzičkih tačaka, folkloraši.. Posebno se ističu, u Tesliću već prepoznatljive, sestre Savić. Za fotografske uspomene događaja zadužena je Dragana Dušanić koja na taj način daje svoj humanitarni doprinos.
Sama promocija odigrava se u sklopu Kulturno-edukativnog festivala ”Korzo” kog je osmislila organizacija Amanet uz podršku SPKD Prosvjeta Teslić. Generalni sponzor festivala je Opština Teslić a medijski sponzor Teslić Online.

Promocija počinje u 20:00, mjesto održavanje je Kino sala. Sva sredstva dobijena prodajom knjige idu u kasu humanitarne organizacije Srbi za Srbe!

Vidimo se u što većem broju!