TESLIĆ – Uduplao se broj pijanih vozača

0
1010
Uduplao se broj pijanih vozača u Tesliću. Kada se uporedi prvih pet mjeseci ove i isti period prošle godine, tačnije, broj onih koji su isključeni iz saobraćaja, rezultat je 335 na prema 172.

Zabrinjava podatak da je bilo slučajeva u kojima nije bio problem alkohol, a među onima koje je policija zaustavila bilo je i nekih koji su pijani vozili iako nisu ni položili vozački ispit.

“Zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilomiz saobraćaja je isključeno 11 vozača, a u istom periodu 2018-te 19 vozača. Pod uticajem opijata iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, dok 2018-te nije bilo takvih vozača”, kaže Slaviša Vuković, zamjenik komandira Policijske stanice Teslić.

Alkohol i vožnja ne idu zajedno i to svima mora biti jasno, poručuju Teslićani. Kažu da je rješenje, u suštini, vrlo jednostavno – samo dobro udariti po novčaniku. I šalju poruku – nikada za volan nakon pića.

-To je katastrofa. Svakome treba preporučiti ko vozi da ne pije. Ugrožava svoj život i život ostalih.
-Ja sam šofer 38 godina, nikad ne uzmem kap alkohola dok vozim.
-Ne opravdavam nikoga više kad pod dejstvom alkohola vozi auto jer posljedice su kobne i tome treba stati u kraj, kažu građani.

Trebalo bi stati u kraj i onima koji piju a ne voze jer, često, pijani narušavaju javni red i mir. U gradu se još priča o četvorici pijanih mladića koji su nasred ulice postavili barske stolice, galamili i razbijali flaše.

-Gdje može biti tako nešto normalno, lupati flaše na ulici.
-To je vrlo loš znak da se naši mladi tako ponašaju. Trebalo bi zabraniti alkohol za mlađe.
-Prvo mi je bilo smiješno kako mogu tako nešto naprave, a drugo to je žalosno. Tako da rade nešto i maltretiraju ljude okolo, kažu građani.

Od početka godine, teslićka policija sprovela je 45 akcija koje su za cilj imale kontrolu vozača, ali i pješaka, koji su konzumirali alkohol. Takve akcije biće nastavljene.

Atv

https://youtu.be/NeM4pExEhFk