Šteta na infrastrukturnim objektima u Tesliću 2,5 miliona KM

0
1099

TESLIĆ – Prema prvim procjenama, tokom nevremena koje je u ponedjeljak, 13. maja, zahvatilo opštinu Teslić, na infrastrukturnim objektima pričinjena je materijalna šteta od 2,5 miliona KM, saopšteno je iz ove opštine.

Zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković rekao je da na sedam mostova, koji su porušeni ili oštećeni, šteta iznosi 350.000 KM, dok je na četiri dionice lokalnih puteva, gdje su klizišta izazvala i prekid saobraćaja, šteta procjenjena na 340.000 KM.

On je rekao da je šteta na 14 nekategorisanih puteva procijenjena na 195.000 KM, a na riječnim obalama 1,5 miliona KM.

Stanković je naveo da su već na terenu četiri komisije za procjenu štete na stambenim, odnosno privrednim objektima, kao i infrastrukturi i u poljoprivredi.

On je dodao da će popisivanje štete biti obavljeno u roku od 15 dana.

Stanković je poručio da voda iz gradskog vodovoda još nije ispravna za piće, jer je moguća zamućenost iznad dozvoljene granice, te se sugeriše da bude korištena samo u sanitarne svrhe.

Krizni štab teslićke opštine, na čelu sa načelnikom Milanom Miličevićem, danas je donio odluku o ukidanju stanja vanredne odbrane od poplava u Tesliću, nakon što se vodostaj rijeka znatno stabilizovao.

Ova odluka podrazumijeva i nastavak rada u školama i vrtićima, tako da će obrazovne institucije od sutra raditi redovno.

Komunalnom preduzeću naloženo je čišćenje mulja i otpada u poplavljenim područijima, a donesena je i naredba o određivanju i sprovođenju mjera dezinfekcije i deratizacije stambenih i drugih objekata koji su bili poplavljeni.

Dezinfekcija i deratizacija biće sprovedene u naseljenim mjestima Vrela, Žarkovina, Gaj i Stenjak.

Izvor: SRNA