NEW – Dinko Matičić, novo ime bh. muzičke scene koje će vas oduševiti

0
1378

Dinko Matičić ima 22 godine, i živi u Tesliću (BiH/RS). Prije 6-7 godina počeo se strastveno interesovati za muziku. Iz tog razloga je kupio gitaru, a kasnije i svoje prve klavijature (što je postalo njegov glavni instrument). U godinama koje su uslijedile učio je sam svirati, da bi se dotadašnje znanje manifestovalo kroz snimanje obrada popularnih stranih i domaćih pjesama u simfonijskom aranžmanu. Kako je težio da mu svaki put snimak bude sve bolji, počeo je da uči o muzičkoj produkciji i prednostima koje digitalna tehnika donosi muzici. 
Untitled


Vremenom je počeo da se zanima za elektronsku muziku, pa je eksperimentisao s raznim muzičkim pravcima, da bi na kraju spojio elektro muziku s metal muzikom (koja ga je od početka fascinirala). Ono što je nastalo je svojevrsni “hibrid” metala i dubstepa, ili kako je to najbliže okarakterisano: elektro hard ‘n’ heavy. Stvari postaju ozbiljnije krajem 2013. i početkom 2014. kada su uslijedile promocije na radio stanicama Scrub Radio (Los Angeles, SAD), i KOUV Radio (Vankuver, Kanada), te premijera na banjalučkom BIG 1 Radiju u okviru jedne od najpoznatijih muzičkih emisija: Danger Zone. Uslijedila je odlična reakcija voditelja i slušalaca te izuzetno dobre kritike za prve dvije muzičke numere, koliko ih je u tom trenutku bilo objavljeno. U posljednje vrijeme ponovo privlači interesovanje slušalaca, pa su se njegove pjesme puštale na BIG 1 Radiju i u par navrata na “Pakao Radio”.

Muzička numera pod nazivom “Herbalaiser”, koja je od dostupna na YouTube kanalu i Soundcloud profilu, je od strane Scrub Radio okarakterisana kao najbolja autorska stvar do sada.

Što se tiče planova za budućnost Dinko u planu ima da do kraja 2014. godine snimi prvi autorski album, a već je u jeku potraga za izdavačem kako bi se taj album našao dostupnim svima, prvenstveno u digitalnoj varijanti, a moguće i na CD-u. Planirano je još saradnji sa stranim muzičarima, i isto tako sa domaćim. Na albumu, koji će nositi naziv“Hybrid” naći će se 10 ili 12 muzičkih numera. Trenutno radi nastupe u klubovima u Tesliću, ali i drugim gradovima, i nailazi na odličan odziv publike iz razloga što je ljudima interesantan spoj muzike koju radi.

Izvor/muzickazona.ba