Napeto u Tesliću, strahuju od blokade Skupštine

0
1294
Upitan je rad lokalnog parlamenta u Tesliću. Imamo informacije o demonstracijama i opstruisanju održavanja naredne sjednice skupštine, tvrdi Miroljub Letić. Na koga tačno misli, prvi čovjek lokalnog parlamenta nije precizirao.

“Na građane koji naravno imaju instrukcije od određenih političkih partija. Dobio sam neke takve informacije, pa vidjećemo”, kaže Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić.

Pozadina cijele priče je, tvrdi, Izvještaj Komisije za sprovođenje referenduma o opozivu načelnika Teslića. Čim se dokument nađe na njegovom stolu, biće i pred odbornicima, kaže Letić. Spreman je da zakaže i vanrednu sjednicu.

“S obzirom da je bilo niz nekih žalbi evo i vi ste svjedoci da još određeni materijali stoje ovdje u zgradi SO Teslić gdje se održavaju i sjednice. Očekujemo da Republička izborna komisija što prije donese taj relevantni podatak”, kaže Letić.

Vjerujemo u institucije sistema, poručuju iz SNSD-a. Od Miličevića očekuju da na narednoj sjednici skupštine dostavi i prijedlog budžeta opštine za 2019-tu godinu.

“Od svega ovoga od ovih priča o demonstracijama, ja mislim da je predsjedniku glavnog odbora bilo preče da skupi ljude ili da se barem oglasi o presudi prvom predsjedniku Republike Srpske gospodinu Radovanu Karadžiću. A ne da sada ovdje licitiramo. Skupština je jedan organ”, kaže Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD-a Teslić.

Iz DEMOSA-a kažu da su za razgovor, a ne blokadu. Razvoj vide u saradnji lokalne i republičke vlasti.

“Lijepo se sada tu pohvalimo dobićemo iz programa pomoći od osam i po miliona evra iz Srbije za sportsku dvoranu. Lijepo se pohvaliti. A negdje na terenu idemo iz tih struktura pa napadaju predsjednika Srbije i vrlo vulgarno govore o njemu. Smatram da to nije dobar vid komunkacije”, kaže Marinko Đukić, predsjednik OO DEMOS Teslić

Milan Miličević, SDS-ov načelnik Teslića, danas se nije javljao na naše pozive. Na putu sam, odgovorio je kratko u SMS poruci. On je ranije rekao da je već pokrenuo inicijativu za raspuštanje lokalne skupštine. Zanimljivo je, kažu u SNSD-u, da su bošnjačke stranke i socijalisti, koji su bili za opoziv načelnika, sada promijenili mišljenje. Tako su posljednju skupštinu njihovi odbornici napustili sa načelnikom i njegovim saradnicima.

Atv