SUTRA POSLIJE PODNE NAOBLAČENJE, KIŠA I PAD TEMPERATURE VAZDUHA

0
1786

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u prvom dijelu dana očekuje pretežno sunčano, a popodne naoblačenje sa kišom i padom temperature vazduha, pa će uveče u planinama početi da pada snijeg.

Kiša će prvo mjestimično početi da pada na sjeverozapadu, a u večernjim časovima će i u većini sjevernih, istočnih i centralnih, a u planinama će preći u snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do devet, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen, dok će u drugom dijelu dana biti u padu.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Meterolozi su za utorak, 26. marta, najavili hladnije vrijeme sa kišom u nižim, a snijegom u brdsko-planinskim predjelima. Tokom dana na zapadu i sjeveru padavine će prestati i doći će do smanjenja oblačnosti, dok se u ostalim krajevima očekuje slabljenje padavina. Najviša dnevna temperatura od dva do deset, na jugu do 15, a u planinama do nula stepeni.

Za srijedu, 27. marta, najavljeno je promjenjivo oblačno i uglavnom suvo i hladnije vrijeme, samo je na istoku u planinama moguće provijavanje slabog snijega. Prema večeri na krajnjem sjeverozapadu može pasti malo kiše. Temperatura se neće mijenjatu u odnosu na ponedjeljak.

Sunčano i malo toplije očekuje se u četvrtak, 28. marta. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 13, na jugu 17, a u planinama oko osam stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava vedro vrijeme.

Najsvježije danas je bilo na Bjelašnici gdje je u 13.00 časova izmjereno nula stepeni.

U isto vrijeme je na Čemernu i u Kalinoviku izmjereno 13 stepeni, na Han Pijesku 15, na Mrakovici, na Sokocu i na Ivan Sedlu 16, u Gacku 17, u Foči, Srebrenici, Krupi na Uni, Rudom, Nevesinju i Bugojnu 19, u Bijeljini, Mrkonjić Gradu, Višegradu, Sarajevu, Šipovu, Bihaću, Livnu i Tuzli 20, u Trebinju, Prijedoru, Brčkom, Doboju, Neumu, Zvorniku, Novom Gradu, Gradačcu i Sanskom Mostu 21, u Banjaluci, Bileći, Ribniku 22, u Širokom Brijegu 23 i u Grudama i Mostaru 24 stepena Celzijusova.

SRNA

Foto SkyOptic