Battista EV, zver od 1.900 konja iz kompanije Pininfarina će ići brže od 350 km/h

0
1002

Kao što su i obećali prošle godine, u kompaniji Pininfarina su spremili konkurenta kompaniji Rimac u vidu modela Battista, električnog hiperautomobila sa 1.900 konjskih snaga i obrtnim momentom od 2.300 Nm, koji ova kompanija naziva „najmoćnijim automobilom dizajniranim i napravljenim u Italiji, koji se može legalno voziti po javnim putevima“. Suvišno je reći da će ovaj automobil biti brz, sa maksimalnom brzinom od „preko 350 km/h“ i ubrzanjem od 0-100 km/h „ispod dve sekunde“. Iako ciljnu publiku ovo možda i ne zanima previše, ovaj automobil će imati bateriju snage 120 kWh koja će mu davati autonomiju od oko 450 kilometara.

Ovaj agresivni električni automobil izgleda kao da je u potrazi za najbližom trkačkom stazom, i podseća na Ferrari modele koje je dizajnirala Pininfarina. Iz kompanije još nisu otkrili cenu ovog automobila, ali se zna da će biti napravljeno samo 150 primeraka. Stoga zamislite neku najveću cenu za jedan automobil, udvostručite je, i možda ćete dobiti cenu modela Battista.

Battista je pravljen u saradnji sa kompanijom Mahindra Racing, a na njemu su radili eksperti za sportske automobile koji su radili na modelu Porsche Mission E i drugim električnim vozilima. Pininfarina ovaj automobil predstavlja kao simbol za buduće serije luksuznih električnih automobila. Uprkos tome što poseduje neverovatne performanse i snagu, ovo je 100 posto električni automobil koji ne proizvodi štetne gasove – pravi simbol budućnosti.

TechLifestyle