Proleter i Omarska podijelili bodove

0
947

TESLIĆ – U veoma zanimljivoj i uzbudljivoj fudbalskoj predstavi, Proleter i Omarska su podjelili bodove, a stiče se utisak da obe ekipe žale za cijelim plijenom. Utakmica je odigrana na stadionu Radolinka, po veoma lijepom vremenu, dobrom terenu i pred više od 200 gledalaca. Svoj doprinos lijepom ugođaju dali su i Leadersi koji su i danas podržavali Proleter.

U prvom pravom napadu, Omarska je povela. Romanić Darko je proigrao Rosića, koji je iskoristio svoju brzinu, umakao odbrani domaćina i topovski zakucao loptu u mrežu Trifunovića. Nakon toga, Proleter je imao inicijativu, a do izjednačenja je stigao u 11. minutu. Hodžić je sjajno probio po desnoj strani, odlično centrirao na drugu stativu, gdje je loptu prihvatio Gavrić i preciznim udarcem savladao Jokića.

U 17. minutu, Panić upošljava Rosića, koji je ponovo umakao štoperima Proletera izašao pred golmana i savladao ga. Ovaj put Trifunović je uspio da zakači loptu, ali ne dovoljno da spriječi pogodak, tako da je Omarska povela sa 2-1. Rosić je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi jer je u prva dva proljetna kola psotigao 4 gola. Proleter je potom napadao do kraja prvog poluvremena, stvorio nekoliko prilika, ali nije uspio stići do novog izjednačenja. Sa druge strane, gosti su u jednoj situaciji tražili penal nad Rosićem, ali je danas odlični sudija Kesić samo odmahnuo rukom. Sve u svemu, na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Omarske 2-1.

U drugom poluvremenu, očekivano, viđen je veliki pritisak domaćina, koji je svoju igru bazirao na velikom broju centaršuteva, jer u napadu Proletera dominira robusni znalac Marković. Stvorili su domaćini dosta opasnih situacija i dosta odličnih prilika, ali nisu uspjeli zatresti mrežu Jokića. Ipak, u 74. minutu nakon jedne povratne lopte, lopta je pogodlia Krecelja u ruku, a sudija je pokazao na penal. Siguran izvođač je bio Marković, te je Proleter izjednačio na 2-2.

Nakon izjednačenja, obe ekipe kreću po pobjedu. U 79. minutu Panić je fino predribalo dvojicu odbrambenih igrača, izašao ssm pred golmana, ali ga je potom faulirao Popović i sudija Kesić je pokazao na penal za Omarsku. Romanić Darko je prevario golmana Proletera, golman se bacio u desnu stranu, Romanić je šutirao u lijevu, ali neprecizno i lopta je tik kraj stative završiila u gol autu.

Do kraja su obe ekipe pokušavale doći do gola, obe ekipe su tražile po jedan penal, ali sudija ih nije svirao i ostalo je neriješeno 2-2. Nakon pet uzastopnih pobjeda, Omarska je remizirala.

Treba pomenut i da je danas Panić Vedran odigrao 200-tu prvenstvenu utakmicu za Omarsku. U sledećem kolu Omarska dočekuje Slogu iz Srpca, a Proleter ide na gostovanje kod Sloge u Doboj.

Proleter – Omarska 2-2 (1:2)

Rosić ‘4, ‘16 – Gavrić ‘11, Marković ‘74 (pen)

Sudija: Kesić Dragan (Romanovci). Gledalaca:200.

Žuti kartoni: Josipović, Popović (Proleter), Romanić Darko, Krecelj (Omarska)

Proleter: Trifunović, Josipović, Đukarić, Hodžić, Marković, Popović, Stojanović (Đekanović), Gavrić, Panić (Jelić), Lale, Popović. Trener: Dujaković Zoran.

Omarska: Jokić, Lajić, Zdjelar, Romanić B, Nišević D, Rosić, Romanić Darko, Panić, Grahovac, Stojnić (Krecelj), Višić. Trener: Vuleta Milenko.

Foto arhiva

Teslic Danas