Migranti u Tesliću: Policija odmah reagovala

0
2086
Tesliću i mještani su to prijavili Policijskoj stanici u toj opštini. Policija je odmah reagovala, došle su dvije patrole u selo i odvezle migrante, tvrdi izvor ATV-a.

Sve se odigralo u subotu, 9. marta, kada su migrante mještani primjetili kod asfaltne baze u tom mjestu. Odmah su, pričaju, shvatili da je riječ o migrantima.

“Prepoznali smo ih po boji kože i odjeći. Bili smo u strahu i nije nam bilo nimalo prijatno. Nikada nismo mogli ni zamisliti da migranti prolaze kroz naše selo. O tome niko osim nas mještana ne priča”, kažu stanovnici Donjeg Rankovića.

Da je priča do koje je došao ATV tačna svjedoče i fotografije Teslićanina Dubravka Sofrića. Sofrić je objavio fotografije migranata i policije na društvenim mrežama.

Mjesto na kojem su migranti pronađeni od centra Teslića udaljeno je na oko četiri kilometra. Nikome nije jasno kako u migranti došli do sela.

Međutim, kako nezvanično saznaje ATV migranti su se zavukli u prikolicu kamiona sa italijanskim registarskim oznakama na jednom od graničnih prelaza. Bili su ubjeđeni da taj kamion ide za Italiju, međutim kamion je išao u pravcu Teslića.

“Kada su migranti shvatili da se nalaze u Republici Srpskoj i da se udaljavaju od granice, pri prvom zaustavljanju kamiona, iskočili su iz prikolice i našli se u Donjem Rankoviću”, priča naš izvor.

Takođe, saznali smo i da su migranti koji su pronađeni u Tesliću uredno prijavljeni u Velikoj Kladuši. U to mjesto ih je, kako nezvanično saznajemo, teslićka policija i dalje uputila.

Iako je od pronalaska migranta u Tesliću prošlo i nekoliko dana informacija o ovom slučaju nema. Nisu se oglašavali ni iz Opštinske uprave Teslić gdje je sve još uvijek u znaku referenduma održanog 3. marta.

Atv