Mićo Blažanović iz Teslića podnio zahtjev za javni skup u Banjaluci

0
1380

Mićo Blažanović iz Teslića, protiv kojeg je u prethodnom periodu, od strane Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Teslić podneseno više izvještaja o izvršenju krivičnih dijela, stoji iza prijave za održavanje javnog skupa u pokretu (šetnje) u Banjaluci, saznaje ATV.

Naime, “Grupa građana” zatražila je od MUP-a Republike Srpske da im odobri održavanje dva javna skupa, 16. i 23. februara. U zahtjevu su naveli kako će građani organizovati šetnje na potezu Trg Krajine – Narodno pozorište Republike Srpske – Trg Krajine, ali nisu dobili odobrenje od MUP-a Republike Srpske.

Kako ATV saznaje iz dobro obavještenih izvora, poslije izvršene provjere u MUP-u nisu mogli utvrditi postojanje udruženja pod nazivom “Grupa građana”, a kako saznajemo provjerom Miće Blaževića, koji je zvanično podnio zahtjev, došlo se do podataka da je on bezbjednosno interesantno lice. Zbog svega toga, kako saznajemo, MUP Republike Srpske je donio rješenje kojim zabranjuje Mići Blaževiću održavanje najavljenog javnog skupa.