Povodom Božića „Merhamet“ podijelio pomoć za 30 srpskih porodica u Mostaru

0
1338

Povodom velikog pravoslavnog praznika Božića, HO “Merhamet” MDD podijelio je pakete pomoći za sve socijalno ugrožene srpske porodice u Mostaru i njihovu djecu.

Pakete je sa svojim saradnicima uručio predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac koji ističe da je cilj ljudima slabijeg imovinskog stanja omogućiti da svečanije dočekaju praznik Božića sa svojim porodicama.

– Danas smo dostavili u Mostar 30 paketa za socijalno ugrožene porodice. To su prehrambeni paketi. Tu je i 45 paketića za djecu – kaže Vrbanjac.

On navodi da je ovo nova donacija nakon posjete Bihaću pred katolički Božić gdje su takođe donirali prehrambene pakete i paketiće za djecu.

– Ovaj put smo odlučili da to bude Mostar. Dovezli smo pomoć koja će nadamo se biti od pomoći ljudima slabijeg imovinskog stanja da dočekaju praznik sa svojim porodicama malo svečanije – ističe Vrbanjac za Anadoliju.

Boris Antelj iz humanitarnog društva „Dobrotvor“ koje djeluje pri pravoslavnoj crkvi u Mostaru naglašava da je današnja pomoć „Merhameta“ veoma značajna za praksu dijeljenja humanitarnih paketa porodicama s područja Mostara koje su u potrebi.

– Zahvaljujemo se Merhametu što je nama pomogao u ovim danima. Ovo je naša tradicionalna praksa dijeljenja paketa i mi se nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju sa Merhametom – zaključio je Antelj.

Leutar