СЗС у посјети породици Јелић из Теслића

0
2575

У оквиру акције посјете породицама које планирамо да помогнемо у току 2018. године, представници Хуманитарне организације Срби за Србе посјетили су ипородицу Јелић која живи у насељу Ђулићи код Теслића. Породицу Јелић чине отац Милорад (48) и мајка Слободанка (43) и њихово четворо дјеце Саша (22),Александар (10), Валентина (9) иЈелисавета (7). Заједно са њима у домаћинству живи још и Милорадова мајка Стојанка.


Изузетно тешку ситуацију затекли смо код породице Јелић. Отац породице Милорад има псхичких проблема и није у могућности да помогне много породици. Такође, и најстарији син Александар има здравствене проблеме, али надничењем успјева да обезбиједи додатне приходе за породицу.

Кућа у којој живе Јелићи је направљена уз помоћ донација и породица је успјела некако да се усели у њу, међутим на кући је потребно извршти још доста улагања јер је на појединим дијеловима већ почела да пропада.


Јелићи су већ дуго година корисници помоћи теслићког центра за социјални рад, а од примања остварују социјалну помоћ од 500 КМ мјесечно и три оброка седмично из јавне кухиње.

Велики проблем за породицу представља и то што још увијек немају уведену воду у кућу, тако да је купатило које су направили нефункционално, што се значајно одражава и на саму хигијену свих у породици, а купатило је услед некориштења и запуштености почело да пропада, а породица тренутно користи пољски ве-це. Додатно кров који је постављен на кући будући да је био лошег квалитета је пропао и потребно га је комплетно замијенити и поставити нови цријеп.


Збот тога, примарни циљ наше организације и помоћи породици Јелић биће довођење воде у кућу и преуређење и оспособљавање купатила како би им превасходно обезбиједили основне хигијенске услове. Потребно је такође и извршити замјену крова да би спријечило даље пропадање куће.

За крај још једанпут ћемо похвалити прошлогодишњи турнир Тројка из блокаодржану у Теслићу и акцију помоћи породици Миљић и позвати све Теслићане да се и ове године одазову у рекордном броју и подрже турнир, са кога ће прикупљена средства бити искориштена за помоћ породици Јелић. Такође, у плану наше организације је и помоћ породици Тешић из Теслића што чини још већи мотив за обарање прошлогодишњих рекорда.

Овим путем позивамо и остале пријатеље и донаторе наше организације да се сходно својим могућностима укључе у ову акцију и подрже породицу Јелић како би им бар донекле освјетлили тмурну стварност у којој се тренутно налазе.