Dodik: Srpska i Srbija treba da završe ujedinjene u jednu državnu zajednicu

0
1283

Republika Srpska i Srbija treba da završe ujedinjene u jednu državnu zajednicu. Tako je danas beogradskim studentima govorio predsjednik Srpske, Milorad Dodik.

Na projektu ujedinjenja srpskog naroda trebalo bi da radi srpska elita, rekao je Dodik gostujući na FPN-u Beograd, ponovivši više puta izrečen stav da BiH nije država.

“Bosna je sastavljena. Ona nije država. Ona samo ima međunarodno priznanje, međunarodni okvir. Unutrašnji suverenitet pripada enitetima i Bosna nema izvršne organe”, istakao je Milorad Dodiok, predsjednik Republike Srpske.

Anomalije u BiH bi trebalo dovesti u red, rekao je Dodik, poslije sastanka sa dekanom beogradskog Fakulteta političkih nauka, Draganom Simićem. On je istakao da njega biraju Srbi i Republika Srpska i da nema nikakvu obavezu prema BiH. Samo obavezu da očuva mir.

“Ova zabluda koja se zvala Jugoslavija – Bosna ne smije da bude nova zabluda Srba. Republika Srpska je država. Po svim elementima međunarodnih kvalifikacija, još od Montevidea iz ’33. Kada je napisano šta podrazumjueva elemente za državu. Mnoge države su na osnovu toga nastale, a samo nama ne daju međunarodno priznanje, ali to ne znači da mi treba da odustanemo”, naglasio je Dodik.

Gostujući na beogradskom FPN-u, Milorad Dodik je istakao da ga ne interesuje ko će biti u Predsjedništvu BiH od predstavnika druga dva naroda, jer je to, kako kaže, njihova stvar.

Atv