Dragana Rajblović posjetila Teslić

0
1503

Proteklog vikenda u posjeti Tesliću bila je poznata srpska alpinistkinja, Dragana Rajblović. U organizaciji Planinarskog kluba „Očauš“, a povodom prve godine rada kluba, održana je promocija knjige Dragane Rajblović o njenom usponu na Mont Everest, najviši vrh svijeta.

Dragana Rajblović je 2007. godine kao članica ekspedicije od 9 srpskih planinara ispenjala Mont Everest i time postala prva žena sa Balkana i još uvijek jedina žena iz Srbije kojoj je to uspjelo. U istoj ekspediciji na Everest je izašao i Petar Pećanac, prvi planinar iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine na najvišem vrhu svijeta.

U subotu naveče, u okviru promocije svoje knjige o tom usponu, D. Rajblović je pričala o ekspediciji i pripremama za nju, a prikazan je i kratak dokumentarni film o usponu. U nedjelju su je članovi PK „Očauš“ izveli na kraće pješačenje i predstavili joj turističke i planinarske potencijale Opštine Teslić i okruženja. U klubu očekuju da će uz saradnju D. Rajblović u narednoj godini u Tesliću gostovati više planinarskih grupa. PK „Očauš“ je uz pomoć sponzora ovom prilikom otkupio 10 primjeraka knjige koji će biti podijeljeni školskim i gradskim bibliotekama Opštine Teslić.

Dragana Rajblović je zbog svojih planinarskih rezultata u Srbiji proglašena zaslužnim sportistom i upisana je u listu znamenitih žena Srbije.