Dragičević: Od danas ne sudjelujem u istrazi drugog tima

0
1407

Sa dobro poznatim riječima “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša” počelo je na banjalučkom Trgu Krajine još jedno okupljanje “Pravda za Davida”.

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, obraćanje na trgu ponovo je počeo podsjećanjem da je kazna za saučesništvo u ubistvu do 45 godina zatvora.

Dragičević je naveo da je danas u 11 časova otišao u MUP da ga uhapse, a da ga je dočekao smijeh i odgovor da o tome ne treba razmišljati, da samo “oni” mogu biti uhapšeni.

Davidov otac javno je iznio imena ljudi koje smatra odgovornim za smrt njegovog sina i zataškavanje istrage.

“Saučesnici i ubice u predmetu brutalno ubistvo Davida Dragičevića su Đorđe Rađen i ukućani kuće u Velibora Janjetovića Janje, Darko Ćulum, Dalibor Vrećo, Dragan Lukač te Siniša Karan”, rekao je Dragičević pred građanima.

Dodao je još da je “Inspektorica Gorana Rećović, nevino žensko dijete držala tri sata i primorala da kaže da Davida nije vidjela u Gospodskoj ulici u navedenom vremenu” .

Dragičević je dodao da sa današnjim danom, on više ne sudjeluje u istrazi drugog tima.

“Na slikama obudkcije koje mi ne daju, ni da fotokopiram pa da imam, vidi se, na slici gdje je David okrenut na bok da je kaiš otkopčan. Na drugoj slici, kada Davida okreću na leđa kaiš je zakopčan sa kopčom, kako je to moguće? Previše sam dao, uzeli ste mi dijete”, rekao je Dragičević.

Na Trgu je ponovio da djecu nikad neće oprostiti.

Građanima se obratilo još nekoliko članova grupe “Pravda za Davida” koji su pozvali na mirno i dostojanstveno okupljanje.

Nezavisne