Druga etapa Teslić – Banja Luka

0
1412

TESLIĆ, 29. APRILA /SRNA/ – Učesnici 12. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka voziće danas drugu etapu od Teslića do Banjaluke.
Start druge etape duge 180 kilometara biće u 12.00 časova.

Biciklisti će preko Dervente, Prnjavora i Laktaša stići u Banjaluku oko 15.40 časova, a planirano je da gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u 16.45 časova uruči žutu majicu pobjedniku trke.

Član slovenačke ekipe “Adrija” Gašper Katrašnik pobjedik je prve etape duge 175 kilometara, koje je vožena juče od Beograda do Brčkog.

Nakon prve etape plavu majicu zadužio je Vitali Buts iz ekipe “Huram”, jer je skupio najviše bodova na brdskim ciljevima. Najbolji sprinter je Rok Korošec iz ekipe “Maj bajk Stivens”, dok je bijelu majicu obukao najbolji mladi vozač Batuhan Ozgur iz ekipe “Turku Sekerspor”.

Na startu trke, koja predstavlja vrhunski sportski događaj, ali i priliku za promociju turističkih potencijala Srbije i Republike Srpske, bilo je više od 170 biciklista iz 24 ekipe iz 32 zemlje.

Glavni pokrovitelj biciklističke trke Beograd-Banjaluka je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a veliku pomoć pružili su i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.