Pogledajte uslove jedne od najboljih svjetskih bolnica u svijetu u Hajdelbergu

1
6967

Ako se pitamo zašto svi žude da rade u Njemačkim klinikama i oni sa diplomom i oni sa srednjom školom, pa i oni sa kursevima odgovor je jasan. Ulaskom u jednu od najboljih svjetskih bolnica u Hajdelberga sam se uvjerio, to vam je kao da fudbaler iz Borca pređe u Bajern Minhen.

Medicinski fakultet Univerziteta u Hajdelbergu postoji od 1388.godine i čini ga jednim od najstarijih u Njemačkoj. Bolnica i fakultet zapošljavaju oko 13 000 ljudi. U više od 50 kliničkih odjela sa oko 2000 kreveta, godišnje se liječi oko 66000 bolesnika i više od 240000 ambulantnih bolesnika. Medicinski fakultet u Hajdelbergu broji oko 3500 studenata,

Bolnica je fokusirana na liječenju karcinoma. Zajedno sa njemačkim centrom za istraživanje raka, u grudnom košu klinike Hajdelberg u pomoći je i Nacionalni centar za tumorne bolesti, koji ima interdisciplinarni tretman i brzu primjenu novih terapijskih pristupa do cilja.

Još jedan fokus je liječenje kardiovaskularnih oboljenja unutar srčanog centra Hajdelberg, takođe postoje specijalizacije za transplantacionu medicinu, neurohirurgija, kardiovaskularnu medicinu, genetiku i zarazne bolesti.

Kako izgleda unutrašnjost Univerzitetske klinike Hajdelberg i čime sve raspolaže, pogledajte u prilogu koji smo snimili uz pomoć medinciskog tehničara na klinici, Zorana Sekulića, još jednog čovjeka sa naših prostora koji se svoju sreću potražio u Njemačkoj.

Naslov: Zbog ovakvih uslova, naši doktori svakodnevno napuštaju zemlju (video)

1 KOMENTAR

  1. Izgleda predobro. Steta sto mi pacijentima ne mozemo da priustimo cak i pristojan obrok i higijenu…barem toliko.

Comments are closed.