TESLIĆ: Održano veče poezije povodom Međunarodnog dana žena

0
1310

Sinoć je u sali teslićkog bioskopa, povodom 8. Marta–Međunarodnog dana žena, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ održano veče poezije uz tamburaški orkestar „Infinity Band“ iz Banja Luke.

Živko Petrović, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ rekao je da je koncert poklon svim teslićankama uz stihove članova kluba književnika, kao i tamburaša iz Banjaluke.

– Večeras smo prisustvovali jednom lijepom kulturnom događaju u našem gradu. SPKD „Prosvjeta“ kao i prethodnih godina organizovalo je jedno lijepo druženje i to je poklon našeg društva svim damama. Družili smo se sa našim našim pjesnicima iz Kluba književnika i tamburašima iz Banja Luke koji su naravno napravili jednu lijepu, ugodnu atmosferu – rekao je Petrović.

Koncertu je prisustvovao i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, koji je ovom prilikom svim pripadnicama ljepšeg pola čestitao 8. mart, te poželio mnogo sreće i uspjeha ne samo taj dan, nego i svih 365 dana u godini.

– Prosvjeta je tradicionalno organizator lijepih kulturnih manifestacija. U ovim teškim vremenima lijepo je čuti lijepu poetsku riječ što je u današnje vrijeme prava rijetkost. Međunarodni dan žena je prilika za muškarce da iskažu svoju ljubav i poštovanje prema pripadnicama suprotnog spola, što bi svakako trebali činiti svaki dan. – rekao je Miličević.