Uređen parking ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Čečavi

0
22

TESLIĆ, 10. SEPTEMBRA – U mjesnoj zajednici Čečava, ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, završeni su radovi na uređenju i asfaltiranju parking prostora, ukupne površine 670 metara kvadratnih, za šta je iz budžeta Opštine izdvojeno 18.500 KM.

Prema riječima Vanje Pajkanović iz Kabineta načelnika opštine, crkva u Čečavi jedna je od najstarijih na području opštine, podignuta u XIX vijeku, te u cilјu uređenja prostora oko nje Opštinska uprava je u dogovoru sa sveštenstvom parohije čečavske odlučila da uloži u izgradnju infrastrukture. „U ovom slučaju asfaltiran je parking prostor ispred crkve, koji mnogo znači vjernicima koji svakodnevno dolaze na molitvu” – rekao je Pajkanovićeva.
Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Čečava, Mladen Stanojević, rekao je da su izvedeni radovi značajni za mještane Čečave koji dolaze na molitve u hram. „Do sada problem je predstavlјalo parkiranje vozila za vrijeme crkvenih obreda jer je do crkve vodio uzak put bez uređenog mjesta za parkiranje. Sada je taj problem riješen zajedničkom akcijom Crkvene opštine Čečava i savjeta mjesne zajednice i podrškom Opštine Teslić na čelu sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem” – rekao je Stanković.
Protojerej-stavrofor Dragan Erić, paroh parohije čečavske, rekao je da u Čečavi postoji razvijen parohijski i crkveni život skoro 150 godina da će za Malu Gospojinu biti obilјežen jubilej 150 godina postojanja hrama i da je u sklopu priprema za tu proslavu, uz razumijevanje Opštinske uprave, izvršeno asfaltiranje parking prostora pored Hrama. „Bogosluženja u ovoj parohiji su prilično posjećena, budući da je parohija prilično razuđena i da većina vjernika, koja dolazi na bogosluženje, dolazi motornim vozilima, tako da je vikendima i tokom velikih praznika problem predstavlјalo parkiranje, ali sada je taj problem riješen” – rekao je Erić. Prema riječima Erića čečavska parohija broji oko 460 domaćinstava.

Izvor: Opština Teslić