Teslić: Opozicija tvrdi da vlast ne funkcioniše

0
631

Teslićka vlast ne funkcioniše, tvrdi opozicija i traži ostavke. Prvi na tapetu je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje jer u tom resoru, kažu, vlada haos. Traže i smjenu načelnika inspekcije.

“Trebamo čekat kišu da padne da bismo ulice oprali, zadnjih tri-četiri dana niste mogli šetat gradom, komplet komunalne službe, inspekcijske službe ništa ne funkcioniše”, rekao je Ognjen Lukić, odbornik Socijalističke partije.

“Prodaje se zemljište vlasništvo Republike Srpske, pošto je pravno nemoguće da se napravi ugovor, tu se ne pravi ugovor, izdaju potvrde, prave improvizacije i ljudi kad dođu u Geodetsku upravu ne mogu uknjižiti”, naglasio je Predrag Markočević, odbornik Srpske radikalne stranke.

Opozicija poziva republičke organe u kontrolu rada lokalne vlasti. Prozvani se danas nisu oglašavali. Iz Odsjeka za odnose s javnošću opštine Teslić stigao je odgovor da su na službenom putovanju. Javio se načelnik opštine, Milan Miličević. Poručuje da je i on na putu i da danas nije vrijeme za komentare.

“Na današnji dan kad je prvo pravoslavni praznik i katolički Uskrs nelogično je i neprimjereno je baviti se spekulacijama i pres konferencijama tog tipa, ali, to je svojstveno SNSD-u i njihovim satelitima. Po tom pitanju oglašavaće se nadležna odjeljenja i načelnik opštine kada za to dođe vrijeme, danas sigurno neće”, istakao je Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

Trebalo bi, kažu u SNSD-u. I poručuju da neće odustati od zahtjeva za smjenama.

“Svakako najodgovorniji za sve ovo je gospodin Stokić, pored njega jako veliku odgovornost za loše stanje u radu snosi načelnik za inspekcijeske poslove, Goran Jović i mi ćemo na narednoj Skupštini tražiti izglasavanje, odnosno, njihovu smjenu”, istakao je Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD Teslić.

Opozicija šalje i poruku vladajućima da sazovu Skupštinu kako bi raspravljali o problemima i smjenama. Posljednja, na kojoj su pali brojni programi i izvještaji pokazala je, kažu, da nezadovoljnih ima i među odbornicima koji su dio većine. Zato u opoziciji vjeruju da će imati dovoljno ruku i za izglasavanje smjene dvojice načelnika.