TESLIĆ-Bivšem robijašu zapaljeno vozilo

0
28

TESLIĆ – Policija traga za piromanima koji su u četvrtak u dvorištu kuće zapalili vozilo audi A6, vrijedan 25.000 maraka, a koje je koristio Vladimir Đurić, zvani Bakara, iz Teslića.

Iz dobojske policije su, navodeći njegove inicijale, saopštili da je požar izbio oko četiri časa u Ulici Stevana Mokranjca.

“Utvrđeno je da se žarište požara nalazilo na prvom i zadnjem pneumatiku, te da se plamen proširio i zahvatio vozilo koje je u potpunosti izgorjelo”, kazali su u policiji.

Radomir Mražić, starješina Vatrogasne jedinice Teslić, kazao nam je da su dojavu zaprimili oko 3.55, nakon čega su se dva vatrogasca zaputila na lice mjesta sa jednim vozilom.

“Nije bilo mogućnosti da se spriječi požar jer je vozilo već bilo u plamenu kada su stigli vatrogasci. Vatru su gasili tri sata jer je iscurio benzin oko vozila”, kazao nam je Mražić.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa Đurićem preko njegove rodbine u Blatnici, međutim rekli su nam da je on trenutno van zemlje te da ne želi komentarisati ovaj slučaj.

Stanari Ulice Stevana Mokranjca kažu da ih je iz sna probudila jaka eksplozija.

“Spavala sam i odjednom je odjeknula jaka eksplozija. Kada sam izašla na prozor, vidjela sam ogroman plamen. Nekoliko minuta kasnije došli su i vatrogasci”, kazala je stanarka ove ulice, koja nije željela da joj navodimo ime jer je, kako kaže, Đurić strah i trepet za Teslić.

Kako kaže, Đurić, poznatiji kao Bakara, je rodom iz teslićkog sela Blatnice, a u ovu ulicu se doselio nedavno.

“Taj automobil koji je koristio je od njegovog zeta koji živi u Švedskoj, a Đurić se bavi svim i svačim i svi ga se ovdje boje. Kuća u koju se doselio bila je u vlasništvu nekog Gačića, ali ju je on prokockao pa je pripala Đuriću”, kazala nam je stanarka.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao nam je da je Đurić iz kriminalnog miljea te da je prije nekoliko godina robijao zbog teškog ubistva. On je 2006. godine osuđen na 10 godina zatvora. Proglašen je krivim jer je kao saučesnik sa još dvojicom na smrt pretukao Sretu Despića ispred jednog kafića u Banji Vrućici.

Prema njegovim riječima, Đurić se bavi mutnim poslovima, te je moguće da mu je auto zapaljen zbog nekih dugova.

Izvor:nezavisne novine