STUDENTI SRPSKE darovali porodice i starija lica širom Republike Srpske

0
567

Humanitarna organizacija Studenti Srpske, koja će do ovog ljeta djelovati neformalno, do zvanične registracije, darovala je desetak gradova širom Republike Srpske sa oko 4500 obroka, pomoći u hrani.

Studenti Srpske nastali su na ideju Milana Jovića, Arsena Pavlovića i Nemanje Mitrovića, studenata medicinskog fakulteta u Foči. Vidjevši da korisnici usluga menze studentskog doma ne koriste nedeljne obroke koje dobijaju, pretežno u konzervama, došlo se na ideju da se ti obroci prikupljaju i daruju ljudima u potrebi. Radi se o tunama, sardinama, paštetama, mesnim narescima, namazima, eurokremu i raznim slatkišima. Prvu akciju sproveli su u Studentskom domu Foča 16. decembra 2018. godine prikupivši 1529 obroka i 436 slatkiša. Slatkiši su donirani udruženju ”Tračak nade” a obroci Crvenom krstu u Foči. Nakon prve akcije, studentima u Foči su se pridružili i studenti sa Pala, iz Bijeljine i Lukavice.
Druga humanitarna akcija je održana krajem decembra, no obroci su podijeljeni sa završetkom tek u nekoliko poslednjih dana. Obroci su podijeljeni u Teslić, Brčko, Bijeljinu, Gacko, Doboj, Foču, Miljevinu, Pale, Han Pijesak, vanredno je pomognut i Kragujevac.”Uspjeli smo, bez ičije pomoći realizovati ove akcije, koliko je bilo u našoj mogućnosti. Krajem decembra smo pomogli četiri porodice u Tesliću i ratnog vojnog invalida. Sada u februaru, imali smo nekoliko stotina obroka namijenjenih za porodice u Tesliću ali nismo imali način kako da prevezemo, nema direktne autobuske linije, niti pošte šalju konzervisanu hranu. Tako da je to jedan od osnovnih problema koje bih istakao, volio bih da nam se jave porodice koje su u potrebi kao i vozači koji bi u prolasku kroz Foču mogli da prevezu dvije velike kutije obroka. Naš cilj je da do kraja ove fakultetske godine u julu skupimo bar 20 hiljada obroka i pomognemo što veći broj porodica.” – ističe Milan Jović, naš teslićanin, student medicinskog fakulteta u Foči i jedan od organizatora.

Svu dokumentaciju i fotodokumentaciju o humanitarnoj organizaciji Studenti Srpske možete naći na njihovom sajtu : www.studentisrpske.weebly.com

———————————————–

Teslić Online