ŠTRBAC: Nastavljamo sa realizacijom projekata za povratnike u Tesliću

0
461

TESLIĆ – Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac posjetio je danas opštinu Teslić, gdje je s predstavnicima mjesnih zajednica Vukovača 1 i 2, Brijestovi, Malinjak, Kruškovice 1 i Mala Usora, u kojima žive raseljena lica, razgovarao o potrebama ovih ljudi i prioritetnim projektima koje je potrebno realizovati da bi se unaprijedili njihovi životni uslovi.

– Razgovarali smo danas s predstavnicima mjesnih zajednica, u kojima živi veliki broj raseljenih porodica. Ono što je istaknuto kao prioritetni problem je nedostatak infrastrukture. U nekim mjestima neophodna je putna infrastruktura, dok je u drugim prioritet postavljanje ulične rasvjete, kako bi pješaci, posebno djeca, mogli bezbjedno da se kreću – rekao je Štrbac.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske, preko Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, koji je preuzeo sve nadležnosti Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, nastaviti realizaciju aktivnosti na unapređenju infrastrukture u mjestima u kojima žive raseljena lica, povratnici i izbjeglice.

– Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske je u periodu 2015-2018. godine na prostoru opštine Teslić realizovalo infrastrukturne projekte vrijedne 134.000 KM, a i ove godine planirana je realizacija novih projekata – podsjetio je Štrbac.

U naseljima Vukovača 1 i 2, Brijestovi, Malinjak, Kruškovice 1 i Mala Usora živi veliki broj raseljenih srpskih porodica koje su prije rata živjele na prostoru FBiH

SrpskaInfo